Gosti večerašnje emisije “I to je život”, urednice i voditeljice Orlande Vlahušić Prkačin, bili su instruktori vožnje Dubravko i Ivica Brać koji su pričali o svom zanimanju, ali i situacijama u prometu
s kojima se svakodnevno susreću.

Instruktori vožnje Dubravko i Ivica Brać objasnili su kako se postaje instruktor vožnje, koji su njegovi zadaci te što znači biti dobar instruktor vožnje. Zanimljiva je činjenica kako su Dubravko i Ivica braća koja zajedno rade taj posao već dugi niz godina. Do sada su u svojoj autoškoli osposobili više od 20 000 kandidata, te jedini imaju i vozilo prilagođeno osobama s invaliditetom. Otkrivaju kako se, u slučaju kad kandidat iz bilo kojeg razloga nije zadovoljan instruktorom, instruktor bez ikakvog problema može zamijeniti. Gledatelji su imali priliku čuti po čemu se vozila autoškole razlikuju od ostalih vozila te koje kriterije moraju zadovoljiti. Dvostruke komande im pomažu kako bi mogli pravovremeno reagirati na novonastale situacije u prometu i pomoći polazniku autoškole ukoliko se u toj situaciji nije najbolje snašao. Dvostruki, pomoćni retrovizor je, također, od velike pomoći prilikom vožnje te ga instruktor prilagođava sebi kako bi imao bolji pregled tijekom vožnje.

Svoje mišljenje izrazili su i naši sugrađani koji su složni kako je posao instruktora težak i odgovoran te kako polaznici autoškole moraju voziti i tijekom gužvi kako bi naučili voziti. Instruktori naglašavaju kako polaznici imaju najveći strah od pješaka, odnosno da ne udare pješaka te se njima tijekom vožnje posvećuje posebna pažnja. Trubljenje ostalih sudionika u prometu, također, ometa polaznike i povećava im nesigurnost. Najteže im je, ističu, raditi tijekom ljetnih gužvi i vrućina jer su, kako kažu, svi sudionici u prometu nervozniji i manje tolerantni u odnosu na zimski period.

Sve o instruktorima vožnje i polaznicima autoškole možete pogledati u videu ispod ili u petak, u 15.00 sati, na Dubrovačkoj televiziji.