– Stvarno jest žrtva HOS-a u Domovinskom ratu bila velika, međutim nama taj pozdrav nije prihvatljiv i mislim da Mato Franković kao privatna osoba može misliti što hoće, međutim on je ipak gradonačelnik Grada Dubrovnika, jednog kozmopolitskog i prije svega slobodarskog grada i mislim da to mora imati na umu – komentirao je u emisiji ‘Dnevni red’ Dubrovačke televizije gradski vijećnik SDP-a Ivan Tropan selfie gradonačelnika Mata Frankovića. Naime, Franković je pozirao u majici s oznakom HOS-a što je izazvalo brojne prijepore na lokalnoj i nacionalnoj sceni.

Tropan smatra kako je Franković objavom fotografije pokušao skrenuti pažnju s određenih tema.

– Je li to neuspjeh u godinu dana, je li to nešto drugo, vjerojatno ćemo možda i saznati u budućim danima. Međutim svakako je to nekakvo po meni skretanje pozornosti – kazao je Tropan.

Tropan je komentirao i Frankovićevo prozivanje novinara Indexa, Vedrana Salvije koji je objavio članak ‘HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika pozirao u majici s ustaškim pozdravom’.

Naime, Franković je jučer na svom facebook profilu napisao ‘Jako se uzbudio novinar Indexa Vedran Salvia. Zasmetalo ga je znakovlje iz Domovinskog rata….’

Tropan na te prozivke nikako ne gleda s odobravanjem.

– Siguran sam da ne može napraviti pritisak na novinara Indexa koji je ipak jedan nacionalni medij, koji ne ovisi o nikakvoj političkoj opciji i sigurno to nije pametno raditi – poručio je Tropan. Više pogledajte u video isječku.