U emisiji Izborni studio gostovao je Krešimir Marković, koordinator i predsjednik županijske organizacije Hrvatskih suverenista. Na izborima su Hrvatski suverenisti bili u koaliciji s HDZ-om i na gradskoj i na županijskoj razini, a Marković je osigurao još jedan mandat u gradskom vijeću. Iako je i u proteklom mandatu bio u koaliciji s vladajućima, kaže kako neke svoje ideje ipak nije uspio realizirati.

“Ja sam toliko puta upozoravao na retoriku u gradskom vijeću, ali ne znam jesam li išta uspio. Ona prepucavanja, izlaženja po sto puta, replike, mislim da to nema nikakvog smisla”, istaknuo je Marković.

Od novog saziva gradskog vijeća Marković očekuje programsku suradnju kakvu zagovara i gradonačelnik Mato Franković. “Ne vidim razloga zašto i drugi koji su skloni našoj opciji ne bi glasovali za neke kvalitetne projekte koje bismo mi u gradskom vijeću trebali predlagati”.

Na pitanje o zadovoljstvu koalicijom s HDZ-om Marković je izjavio kako su relativno zadovoljni, no kako nije sve onako kako bi oni, Hrvatski suverenisti, željeli.

Detaljnije u sljedećem video isječku.