Na naš redakcijski mail u vikendu za nama stiglo je interno pismo koje je aktualni gradonačelnik iz redova HDZ-a i saborski zastupnik Mato Franković poslao zaposlenicima Gradske uprave.

Pismo nam je poslao  zaposlenik gradske uprave koji je želio ostati anoniman, a koji tvrdi kako je riječ o tipičnom predizbornom triku aktualnog gradonačelnika.

Franković koji je uvjeren kako će pobijediti u prvom krugu na lokalnim izborima, što je i potvrdio pred kamerama Dubrovačke televizije prije nekoliko tjedana,  pismo započinje konstatacijom kako je u 2020. bio primoran donositi i neke nepopularne poteze koji su se odnosili na smanjenje primanja svih službenika gradske uprave, a na kraju zaključuje kako će u 2021. kad krene oporavak što će biti vidljivo otpočinjanjem turističke sezone donijeti odluku o vraćanju 10 posto umanjenih primanja. I ne samo to još će povećati 10 posto dodatnih primanja.

Pročitajte pismo u cijelosti.

Poštovani,

iza nas polako odmiče jedna od najtežih godina po pitanju financijske krize još od Domovinskog rata. Nažalost, u 2020. bio sam primoran donositi i neke nepopularne poteze koji su se odnosili na smanjenje primanja svih službenika gradske uprave, ali i javnih ustanova te vrtića u vlasništvu Grada.
Siguran sam da značajan dio Vas takvu odluku ne pozdravlja, zapravo vrlo vjerojatno je osuđuje.
Međutim, istu sam donio isključivo kako bi zaštitili radna mjesta te kako bi osigurali financijsku stabilnost javne uprave koja je pozvana i po svom nazivu da u svakom trenutku pomogne svojim sugrađanima, a posebno u ovim izazovnim vremenima.

Zahvaljujem vam se na Vašem doprinosu koji ste dali svatko na svom radnom mjestu u ovim teškim vremenima jer rad u javnoj upravi je poziv na služenje svim našim sugrađanima. A, našim odgovornim ponašanjem osigurali smo financijska primanja za one najugroženije skupine te smo istovremeno osigurali i prijeko potrebnu medicinsku opremu Općoj bolnici Dubrovnik koja za razliku od brojnih drugih zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj ima dovoljan broj respiratornih uređaja te uređaja za pojačano ventiliranje što je iznimno važno pri liječenju pacijenata od bolesti COVID 19.

Uvjeren sam da nam 2021. godina donosi onaj ciljani postupak oporavka, kako zdravstvenog tako i financijskog. U trenutku kad isti započne, a što će jasno biti vidljivo otpočinjanjem turističke sezone donijet ću odluku, ne samo o vraćanju 10 % primanja koje smo umanjili već i o povećanju od dodatnih 10 % primanja, a kako sam prethodno bio i najavio krajem 2019. godine.

Vama i Vašim obiteljima želim da ostanete zdravi te da Vam 2021. godina odnese sve ono loše što nam je donijela 2020. godina.

Iskreno Vas pozdravljam.