FCW

Već nekoliko dana mediji dobivaju priopćenja iz gradske uprave u kojima se navodi kako je gradonačelnik Mato Franković održao sastanak na kojem se govorilo o međunarodnim letovima. Prvo priopćenje 29. travnja: “Gradonačelnik s gospodarstvenicima Predsjedniku Vlade: Bez međunarodnih letova dubrovačko gospodarstvo neće preživjeti”. Zatim 12. svibnja iz gradske uprave putem medija obaviještavaju svekoliku dubrovačku javnost kako se gradonačelnik sastao s premijerom RH Plenkovićem. Pa u tom priopćenju između ostalog navode kako je “naglašena važnost osiguranja pretpostavki za slijetanje međunarodnih letova na Zračnu luku Dubrovnik.”

Šest dana poslije, točnije 18. svibnja, gradonačelnik opet ima sastanak. Ovaj put s predstavnicima turističkih vodiča. Jedna od tema ponovno međunarodni letovi. Pa se u priopćenju između ostalog navodi: “Istaknuo je kako je gradski proračun uprihoduje 70 posto sredstava direktno od turizma, a ostatak je indirektno također povezan s turizmom, zbog čega je financijski opravdano u ovoj situaciji uložiti u subvenciju međunarodnih letova.”

U međuvremenu ne zaboravimo kako je gradonačelnik dao i intervju za Jutarnji list u kojem je izložio plan za spas turizma. Pa on tako promišlja citiramo kako “treba uložiti između 10 i 14 milijuna kuna do kraja ove godine kako bi se ostvarili letovi i gosti došli.” Gradonačelnik je Jutarnjem otkrio kako su čak spremni podići kredit.

I jutros stiže novo priopćenje iz Gradske uprave. Ponovno sastanak. Temu nije teško pogoditi – međunarodni letovi.

Na sastanku su se okupili kako pišu iz gradske uprave gradonačelnik, njegova zamjenica Jelka Tepšić direktorica TZ-a Grada Dubrovnika Ana Hrnić te predstavnici najvećih hotelskih kuća na području Grada Dubrovnika. Doduše na fotografijama se vide samo dva predstavnika.

Međutim ono što upada u oči, a što su oni koji su pisali priopćenje zaboravili spomenuti, ali eto fotografije su otkrile – sastanku je prisustvovao i Goran Hrnić, nekadašnji prvi čovjek Gullivera.
Jesu li iz Grada pokušali sakriti Gorana Hrnića? Jesu li se loše iskoordinirali oni koji su fotografirali i oni koji su pisali priopćenje? U kojoj ulozi je Hrnić bio tamo? Je li u međuvremenu postao predstavnik neke hotelske kuće?

Podsjetimo, još 4. ožujka ove godine Franković je za kamere Dubrovačke televizije kazao “Gospodin Hrnić neće biti moj savjetnik niti je ikada trebao biti savjetnik. Eventualno postoji mogućnost angažmana gospodina Hrnića kroz konzultantske usluge, također imamo i takvu mogućnost”.

Je li možda onda Goran Hrnić na ovom sastanku bio u funkciji konzultanta za međunarodne letove?

Puno je pitanja, a nadamo se kako ćemo  dobiti i odgovore. A dok ne dobijemo odgovore podsjetit ćemo se kako je to izgledalo kad su mediji otkrili slučaj ‘savjetnik’.

SLUČAJ SAVJETNIK ILI TKO JE OVDJE LUD? Hrnić priznao kako dolazi do ureda u Luku Dubrovnik, Raguž tvrdi: Nemam saznanja da dolazi!

I da ne zaboravimo. Nakon ovih silnih sastanaka na temu međunarodnih letova, očekujemo da će se ovo ljeto sve najrespektabilnije svjetske avio kompanije boriti tko će prvi sletjeti na Čilipe.

Komentiraj

FCW