Roditelji djece iz vrtića Kono poslali su otvoreno pismo ravnateljici Dječajih vrtića Dubrovnik Franici Lasić i gradonačelniku Matu Frankoviću. Pismo prenosimo u cijelosti.

“S obzirom da se ovih dana puno priča o zatvaranju Dječjeg vrtića Kono, izdvajamo nekoliko izjava koje smo čuli iz medija, a koje su u najmanju ruku zabrinjavajuće:

1. Franica Lasić u prilogu emitiranom 19. 9. 2023. na Libertas televiiziji izjavljuje kako se
problem vlage otkrio u ljeto 2022. godine, a da nas je kao roditelje o tome obavijestila 13. 9. 2023. jer je čekala da to obavi uživo – Zar nas zaista u više od godinu dana nije imala kad obavijestiti?

2. Paula Pikunić Vugdelija, pročelnica UO za izgradnju i upravljanje projektima u istom prilogu izjavljuje da će radovi u DOC-u završiti „negdje u jedanaestom mjesecu“ – Nama je rečeno kako ugovor o najmu u sadašnjem prostoru traje do kraja listopada pa se pitamo gdje će boraviti naša djeca dok radovi ne budu gotovi, a najam istekne?

3. 20. 9. 2023. na Radio Dubrovniku gospodin Franković izjavljuje da je od nas tražen privremeni premještaj u DOC dok se ne uredi prostor koji momentalno koriste radio amateri – Za ovo prvi put čujemo, na roditeljskom sastanku nije bilo nikakvih naznaka se vrtić planira vratiti na ovo područje, rado bismo o ovoj opciji više čuli.

Ističemo kako smo se mailom u kojem tražimo pomoć 18. 9. obratili Kotaru Pile-Kono,
Ravnateljici Lasić, Upravnom vijeću Vrtića te Gradu Dubrovnik, UO za obrazovanje, šport,
socijalnu skrb i civilno društvo i do sad nam nitko nije odgovorio niti da je mail zaprimio.
Upravo zbog ovakve loše komunikacije i iznošenja kontradiktornih činjenica zahtijevamo hitan sastanak s Gradonačelnikom Matom Fraknovićem i Ravnateljicom Franicom Lasić.

Roditelji djece koja pohađaju Dječji vrtić Kono”