FCW

Dubrovnik trenutačno broji dvoje zaraženih novim koronavirusom. Riječ je o 54-godišnjoj ženi, inače zaposlenici Zračne luke Dubrovnik, a na današnjoj konferenciji za medije potvrđeno je kako je zaražen i 65-godišnji Dubrovčanin koji se vratio sa skijanja u Bugarskoj. On je bio u samoizolaciji, a u kontaktu je bio samo s obitelj. Ravnatelj bolnice Marijo Bekić kazao je kako je oboje zaraženih dobrog zdravstvenog stanja te najavio kako će od sutra ispred bolnice biti montažni objekt za prijem pacijenata.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo DNŽ Mato Lakić naglasio je kako je s epidemiološkog gledišta današnji slučaj nešto jednostavniji od jučerašnjeg.

Inače, najnovije informacije su sljedeće:

Ukupno je 48 uzoraka upućeno na testiranje, od toga su dva pozitivna. Testirana su i 32 zaposlenika OB Dubrovnik. Od njih je pristiglo 18 nalaza koji su negativni, 14 se očekuje tijekom dana. U samoizolaciji se nalazi 311 osoba i još 26 osoba, inače zaposlenika Zračne luke Dubrovnik. Što se tiče nepoštivanja rješenja o samoizolaciji Stožer je dobio 30 prijava i nažalost u tri slučaja utvrđeno je kako naši sugrađani ne poštuju mjeru samoizolacije.

Iz bolnice su najavili kako će od sutra ispred bolnice biti montažni objekt za prijem pacijenata.

Komentiraj

FCW