Austrijski nacionalni avioprijevoznik, Austrian Airlines, do kraja rujna prometovat će na četiri redovne linije iz Beča prema Dubrovniku, Splitu, Zadru i Zagrebu, piše CroatianAviation

Austrian Airlines u razdoblju od 15. do 30. rujna obavljat će redovan promet na četiri međunarodne linije prema Hrvatskoj.

Unatoč posezoni, kompanija zadržava visok broj tjednih operacija prema hrvatskim zračnim lukama, izuzev Zagreba prema kojem Austrian ima četiri tjedna leta, znatno manje u odnosu na razdoblje prije izbijanja globalne pandemije (i do tri leta dnevno).

Nastavljaju se svakodnevni letovi iz Beča prema Dubrovniku i Splitu, a iz Beča će prema dvije hrvatske zračne luke uglavnom prometovati zrakoplovi tipa A320 i A321, kapaciteta od 174 do 200 sjedala. Radi se o znatnom povećanju s obzirom na to da je ovaj avioprijevoznik prošle godine u istom razdoblju drastično smanjio broj tjednih letova prema Hrvatskoj isključivo zbog pada potražnje i zabrane putovanja u Republiku Hrvatsku zbog epidemiološke situacije

Linije prema Splitu i Dubrovniku Austrian Airlines planira obavljati i u listopadu, no doći će do smanjenja kapaciteta i redukcije u vidu tjednih operacija.

Linija između Beča i Zadra uvedena prošle godine do kraja rujna prometovat će 5 puta tjedno, od srijede do nedjelje, a s krajem rujna Austrian će završiti s redovnim letovima za ovu sezonu prema zadarskoj zračnoj luci. Prema trenutnoj najavi kompanije, već od travnja sljedeće godine linija između Beča i Zadra ponovno će biti u prometu.

Do kraja rujna Austrian će na redovnim letovima iz Beča prema Dubrovniku, Splitu, Zadru i Zagrebu prometovati čak 23 puta tjedno, nudeći više od 7 tisuća sjedala prema odnosno iz Hrvatske.