Osim što je odgovarao na pitanja o svojim direktorima u Čistoći – Marku Ivekoviću i Tomislavu Tabaku te komentirao gradske aktualnosti, gradski vijećnik Mosta Maro Kristić gostujući u emisiji Dubrovačke televizije ‘Dnevni red’ urednice i voditeljice Marije Njavro prokomentirao je i situaciju u sportu, točnije transparentnost financiranja Du Motiona.

– Mi imamo Atletski klub Dubrovnik koji djeluje u nenormalnim uvjetima, nemamo atletsku stazu. Idemo u realizaciju nogometnog igrališta i Arene Lapad, a što je s atletikom kao sportom – zapitao se Kristić te dodao.

– Istovremeno imamo događaj koji je dobar i kvalitetan – Du Motion, ja bi to nazvao manifestacijom trkačkog karaktera koja ima nevjerojatno veliki budžet, a istovremeno Grad nema atletsku stazu. Mislim da bi bilo prioritetno utvrditi stvarni budžet te manifestacije jer je to sad jako teško.

Na pitanje daje li se previše novca Du Motionu s obzirom na kotizacije, Kristić je odgovorio.

-Grad jednim dijelom financira Du Motion, financira se i kotizacijama trkača i uz to sponzori gravitiraju jer se radi o događaju Grada Dubrovnika. Ja mislim da bi bilo minimalno korektno da se pokaže o kolikim je novcima riječ i gdje ti novci odlaze s obzirom da je riječ o manifestaciji u čijem fokusu je volontiranje. Javnost misli da se to organizira s malim ili nikakvim sredstvima, a davaju se veliki novci. Znači mi imamo atletski klub koji nema gdje trenirati, ulažemo milijun dva u manifestaciju koja je dobra i pozitivna, ali da je dužnost da se prikažu financijski pokazatelji jer se radi o novcima Grada mislim da jest – poručio je Kristić.