Gradski vijećnik MOST-a Maro Kristić sinoć je u emisiji ‘Dnevni red’ urednice i voditeljice Marije Njavro izjavio kako ne podržava raskidanje ugovora s koncesionarima na Pločama.

– Ne podržavam takav način. Nitko ne spori da pretovarna zona u onakvom izgledu kakvom je bila prije nego što se ušlo u rekonstrukciju nije priličila Gradu, međutim raditi to usred sezone bez da imaš neko prethodno organizirano rješenje ili alternativu je nešto što nije dobro i to se sad praktički pokazalo. Stradun je kao nikad opterećen vozilima i robom koja se pretovara na gradskim ulicama – istaknuo je Kristić koji je dio krivnje za situaciju s pretovarnom zonom prebacio i na Gradski kotar Grad kojem je na čelu Marin Krstulović.

-Mislim da je u ovoj cijeloj priči sudjelovao i Gradski kotar i mislim da je tu Gradski kotar Grad išao u smjeru da se pitanje pretovarne stanice riješi, ali možda nisu trebali požurivati to upravo iz činjenice da smo mi usred turističke sezone i ako nisu bili spremni ponuditi alternativu mislim da se s ovim rješenjem trebalo pričekati – poručio je Kristić.

Na pitanje misli li da GK Grad snosi dio odgovornosti Kristić je odgovorio kako misli da su oni to sigurno potencirali prema gradskoj upravi.

Emisiju u cijelosti pogledajte na youtube kanalu Dubrovačke televizije, a reprizno već u četvrtak od 17 sati.