Nevjerojatna situacija dogodila se na današnjoj sjednici Gradskog vijeća. Naime gradonačelnik Mato Franković prvo nije htio prihvatiti niti jedan od šest amandmana SDP-a ne zato što mu nisu bili dobri, nego eto zato što za njih nije bilo novca. No, zatim je došlo do preokreta, Franković  se predomislio pa su gradski vijećnici te svekolika javnost mogli svjedočiti svojevrsnoj trampi. Naime Franković je narodskim rječnikom rečeno ‘kupio’ SDP-ovce sljedećom ponudom – prihvatit će im svih šest amandmana samo ako će oni njemu prihvatiti njegov proračun. I SDP-ovci su to učinili. Upravo isti oni SDP-ovci koji se smatraju oporbom i koji su govorili da je Frankovićev proračun prenapuhan. Evo kako je to izgledalo u tekstualnom obliku.

Mato Franković: Ne mogu ih prihvatiti jer nisu dobri, nego jer umanjenjem određenih prihoda ostajemo bez nečega – poručio je Franković Aniti Bonačić Obradović.

Saša Škrabić: Ja bih se osvrnuo na gradončelnika da nema dovoljno novca za amandmane, evo npr iz sredstava za DUMOTION bi se moglo preraspodjeliti

Mato Franković: Ajmo reć da ja prihvatim amandmane. Kako ćete glasati za amandmane? Prošle godine smo glasali za a vi ste glasali protiv proračuna. Evo kako bi vi glasali za proračun ako usvojimo vaše amandmane – upitao je Franković, a Bonačić Obradović mu je odgovorila.

Anita Bonačić Obradović: Po pitanju amandmana ne činite uslugu SDP-u ako glasate za njih, nego građanima Dubrovnika i u njihovo ime vam se zahvaljujemo. Pohvalili ste da su kvalitetni, ako prihvatite svih šest podržali bi proračun, bili smo tada suzdržani jer niste prihvatili sve.

Mato Franković: Kada bi ja prihvatio svih šest amandmana vi ćete glasati za. U redu prihvaćam svih šest amandmana – zaključio je Franković.

Svi SDP-ovi amandmani su tako prihvaćeni. Oni od Srđevaca nisu. Izgleda kako je gradonačelnik znao kome što može ponuditi, a kome ne.