U večerašnjoj emisiji ‘Točka gledišta’ gostovali su Mato Lakić ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo DNŽ i Luka Lulić ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu naše županije. Neke od tema bile su stanje u zdravstvu, nedostatak radne snage, ali i goruća tema cijepljenja. Lakić je otkrio kako naša županija poglavito Grad Dubrovnik prednjači po broju necijepljene djece.

Čak ne bih rekao Županija, ovaj dubrovački dio je kritičan zbog male procijepljenosti. To uporno govorimo već godinama, nemamo nekog odjeka. Znači, sva djeca koja nisu cijepljena, pogotovo mala djeca su u velikom riziku oboljenja od ovih bolesti. Sad je došao hripavac, mogu paralelno doći i ospice, vrlo lako. Mogu doći i druge bolesti, da ne govorim difterija, zaušnjaci. Sve su to bolesti koje nama prijete – naglasio je Lakić u večerašnjoj emisiji.

Na pitanje zbog čega je tako slab odaziv po pitanju cijepljenja u našoj županiji Lakić je odgovorio kako je to pitanje koje očito nadilazi pitanje same zdravstvene struke i time se moraju pozabaviti i drugi, primjerice sociolozi.

Ja upozoravam sad sve roditelje da pođu odmah, da se jave svom školskom liječniku, svom pedijatru, ovisno koliko je dijete, ako nisu cijepili dijete da se obvezno naruče što prije i da ga cijepe – poručio je između ostalog ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo naše županije Mato Lakić.

https://www.youtube.com/watch?v=voJgQWjR5rw