Jutros smo na mail adresu dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića i gradske uprave poslali sljedeći upit:

“Hoće li se gradonačelnik Mato Franković i njegove zamjenice Orlanda Tokić i Jelka Tepšić cijepiti pred kamerama kao što su to učinili predsjednik RH i članovi Vlade? Ukoliko je odgovor potvrdan, kad bi se to trebalo dogoditi? Kako biste komentirali cijepljenje pred kamerama tj. sam cilj takvog poteza?”

Dvadesetak minuta od slanja e-maila zaprimili smo odgovor s gradonačelnikove adrese, a on glasi:

“Ignoriraj ja se cijepim u ponedjeljak”

Čini se kako je Franković taj tekst greškom poslao kao odgovor na naš upit, no postavlja se pitanje zašto umjesto toga nije poslan službeni odgovor već se naš upit očito, po nalogu gradonačelnika, trebao ignorirati.

Dodajmo još kako u međuvremenu čekamo odgovore na niz upita koje smo poslali gradskoj upravi. Iako smo u neke od njih uključili i povjerenika za informiranje, slali podsjetnike, pozivali se na zakonske odredbe, do danas na većinu naših upita nismo dobili odgovore.

Inače, prema obavijesti koju su poslali iz Županije, u ponedjeljak će se javno cijepiti župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te više predstavnika javnog života grada Dubrovnika i to u 10 sati u Općoj bolnici Dubrovnik (Objedinjeni hitni bolnički prijem).