Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku odbacilo je kaznenu prijavu protiv vlasnika Dubrovačke televizije Orsata Zovka, a koju je protiv njega podnio dubrovački gradonačelnik i saborski zastupnik Mato Franković. Informaciju o tome ekskluzivno je objavio politički tjednik Nacional u svom najnovijem tiskanom izdanju. Nacional tvrdi da je dobio na uvid dokument koji potvrđuje da Orsat Zovko nije počinio kazneno djelo koje mu je Franković stavljao na teret.

Podsjetimo, gradonačelnik je u više navrata povezivao Dubrovačku televiziju s nekretninskom mafijom i to bez iti jednog dokaza, a za vlasnika DUTV-a je tvrdio da mu je prijetio i da ga je reketario. Unatoč Frankovićevim tvrdnjama DORH je donio rješenje koje pokazuje da je Mato Franković i u ovom slučaju iznosio neistine.

Nacional otkriva i kako je protiv Frankovića podignuto nekoliko različitih tužbi no kako suđenja još nisu započela. Obzirom kako je Franković i saborski zastupnik prije postupaka potrebno mu je skinuti imunitet, a do toga još nije došlo.

Osvrte Orsata Zovka i Mata Frankovića, kronologiju svih događaja, otkada je sve počelo i zašto saznajte u najnovijem broju Nacionala kojeg možete potražiti na svim kioscima.