Portal Gradonačelnik.hr kojeg dubrovačka gradska uprava na čelu s Matom Frankovićem financira u iznosu višem od 40 tisuća kuna godišnje proveo je izbor najljepšeg adventa u Hrvatskoj na kojem je dubrovački advent na samom začelju ljestvice.

⌈Piše: Pasko Tomaš⌋ Od svih nominiranih velikih gradova u Dalmaciji Dubrovnik se na listi najljepih našao na posljednjem mjestu što govori samo jedno – najgori je i ljudima se najmanje sviđa. Suprotno je to pisanju nekih portala bliskih Matu Frankoviću koji su ga nazivali “jednim od najljepših u Europi”. Iako iz Frankovićeve gradske uprave na društvenim mrežama redovito prenose vijesti ovog portala kojeg plaćaju ovu vijest pak nisu podijelili s javnosti.

Najljepše advente 2021. po izboru Facebook publike uz Osijek imaju Varaždin, Vinkovci, Slavonski Brod, Šibenik, Opatija, Karlovac, Đakovo, Velika Gorica i Samobor. Za najljepši advent u kategoriji općina izabran je onaj u Općini Jasenice te je osvojio više glasova i od samog Dubrovnika. Glasovanje je trajalo devet dana i u njemu je svojim lajkovima sudjelovalo gotovo 110 tisuća Facebook korisnika.

Foto: Gradonačelnik.hr

Izbor su, naravno, popratili i svi lokalni, ali i velik dio nacionalnih portala, pa se u proteklih devet dana o izboru za Najljepši advent i njegovim sudionicima pisalo u gotovo 70 medijskih objava… – hvale se iz uredništva portala Gradonačelnik.hr.

Dubrovački advent debakl nad debaklima

Ta činjenica da su informacije o najboljem adventu proširene na velik broj nacionalnih portala zapravo i ne ide u prilog dubrovačkoj gradskoj upravi jer je njihova sramota očito dosegla i nacionalne razine.

Podsjetimo, u Dubrovniku za vrijeme Zimskog festivala nije održano više od pola planiranih koncerata, a Libertasove autobusne linije nisu bile besplatne iako je bratu od pročelnice Brnin plaćeno čišćenje autobusnih čekaonica. Do pobune građana i zakupaca kućica sa zvučnika je svirao “Zeko i potočić”, a nije se organiziralo ni klizalište niti lunapark kao u drugim gradovima.

Okićene jelke nisu krasile polovicu dubrovačkih kotareva, a samo 10 sati nakon novogodišnjeg dočeka na istoj pozornici nije mogao biti organiziran tradicionalni koncert simfonijskog orkestra.

Ovogodišnji Dubrovački zimski festival ostat će i upamćen po tome što na njemu ništa zanimljivo nisu pronašli ni oni koji su ga organizirali jer ih se jako rijetko, uz iznimnim situacijama, gotovo pa slučajno na njemu moglo i primjetiti.

Zašto?

Zanimljivo je primjetiti i da su dubrovačka gradska uprava i njoj bliski mediji objavili kako je Dubrovnik u utrci za najljepši advent. O rezultatima te “utrke” ipak nisu izvijestili. Zašto? Zna se.

SLUŽBENO JE! DUBROVAČKI ADVENT NAJBOLJI JE OD SVIH! Presudio je bogat program i nikad bolja ponuda!