U večerašnjoj ‘Točki gledišta’ gostovali su predsjednica županijske komore Dubrovnik Nikolina Trojić i član turističkog vijeća Turističke zajednice grada Dubrovnika, Stanko Ljubić.

Jedna od glavnih tema u emisiji i problemi s kojima se turizam suočava, a to su svakako nedostatak radne snage i apartmanizacija.

Činjenica je da taj udio mladih ljudi koji sve više i više živi od apartmana, ljude zapravo demotivira da uopće ulažu u vlastito znanje, kreaciju, sposobnosti.. Dobro ide, prihodu idu, novci su ozbiljni, nigdje se drugdje ne mogu zaraditi tako dobri novci u kratkom razdoblju, na neki način ja razumijem te mlade ljude – izjavila je između ostalog Trojić te dodala.

Često puta kad gledaju one koji su visokoobrazovani koji žive od plaće od 1500 eura, koji imaju možda i dva fakulteta, žive u nekakvim malim stančićima od 20 do 40 kvadrata i nasuprot toga vide nekoga tko ne radi ništa nego na neki način uživa, ljeti naravno odradi, to je mukotrpan posao, za sve one koji dočekuju goste i brinu o tome, međutim nakon toga još pola godine imaš mira, putuješ Tajland, Maldivi itd – komentirala je Trojić.

Pogledajte video isječak u cijelosti.

Ukoliko ste propustili, emisiju u cijelosti možete pronaći i na našem youtube kanalu.