Ne prestaju se nizati reakcije na nedavna događanja oko Lapadske obale. U danu za nama medijski su se prepucavali aktualni i bivši gradonačelnik Dubrovnika, a danas na ovu temu priopćenje šalju i iz stranke Srđ je Grad koje prenosimo u cijelosti:

‘Tužno je i frustrirajuće slušati prepucavanja gradonačelnika Mata Frankovića i bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića tko je od njih više kriv za sve loše što nam se dogodilo i što će se događati vezano za Lapadsku obalu.
Kao mala djeca svađaju se tko je od njih više pogodovao Pašaliću, tko je bio kuhar, tko klokan a tko jede čija g….

Istina je da je vlada Zorana Milanovića (SDP, HNS…) 2011. godine umjesto Luci Dubrovnik (poduzeću u većinskom vlasništvu Grada Dubrovnika) koncesiju na Lapadskoj obali dodijelila privatnom koncesionaru. Tako smo, umjesto koncesionara koji bi profit većinski ostvarivao u korist Grada, pa samim time i građana, dobili koncesionara koji po naravi stvari prvenstveno, ako ne i isključivo, brine o svom privatnom interesu. Zabilježimo i da je koncesiju, premda je ista osporena na dvije sudske instance, zapravo dodijelilo  (ta nećemo se valjda držati zakona ko’ pijan plota!) nadležno ministarstvo SDP-ove koalicijske vlade, a da je u toj vladi sudjelovao i HNS, točnije  Vlahušićeva stranačka šefica Mrak Taritaš.
Srđevci su se od početka zalagali da se umjesto Marine Frape na tom mjestu izgradi komunalna lučica za građane. Godinama se u Gradskom vijeću zalažemo da se, nakon raskida koncesijskog ugovora, sruši sve ono što nagrđuje okoliš ovog vrijednog lokaliteta. Zalažemo se isto tako da se njezina izgrađena infrastrukturu pretvori u komunalnu lučicu s vezovima za građane. Time ćemo riješiti goruće pitanje nedostatka vezova koje građane muči i ispraviti veliku nepravdu koju im je napravila Vlahušićeva, ali i nastavila raditi Frankovićeva gradska vlast.

Jedino koji u ovoj slučaju, kako gradonačelnik Frankovic kaže „jedu g…“ su svi građani grada Dubrovnika koji su umjesto komunalne lučice za građane dobili privatnu marinu  u centru grada.
Umjesto drvoreda, biciklističke staze, prirodne hladovine, komunalne lučice za građane, dobili smo pristupnu cestu za privatnu marinu te iscrtana parkirališna mjesta na kamenim pločama koje su u vizualizacijama građanima predstavljene kao stabla. Dobili smo također nove sudske sporove što znači da će u budućnosti, zahvaljujući Frankoviću, Vlahušiću i ostaloj ekipi, građani opet jesti g….
Isto kao i u slučaju s Garažom, Tvrđavom Imperijal, GUP-om, prometnom infrastrukturom…(gdje bismo bili kad bismo sve nabrajali).
Zaista je tužno u što se jedan pozitivan projekt (uređenje Lapadske obale) na kraju pretvorio.
O tome tko je kriv i što više smrdi, pisali smo još od 2015. godine, na poveznici možete pronaći sva naša priopćenja i stavove vezano za Marinu Frapa i Lapadsku obalu.

https://www.srdjegrad.hr/category/marina-frapa/