Na inicijativu gradskog vijećnika Ivana Cetinića, dubrovački gradonačelnik Mato Frankovič danas se očitovao o situaciji s dugim listama čekanja za dubrovačke vrtiće.

“Imamo probleme jer prostorije koje smo našli nisu bile adekvatne. tražimo prostore za nadogradnju. Imamo dozvolu za vrtić u Mokošici, ali je to na dugom štapu. Da se to počne treba i ovih osam grupa u Mokošici izmjestiti. Imali smo dosta djece koji nisu ušli u školu. Posebni su uvjeti za smjestiti djecu i ne postoji brzo rješenje. Imamo novi prostor u Mokošici. Obići ćemo ga ovaj tjedan i vidjeti je li adekvatan”, rekao je Franković.

Gradonačelnik je rekao kako postojeći prostori nisu zadovoljavajući, ali da postoji veliki broj zahtjeva, a kapaciteti su ograničeni.

“Sutra ću potpisati ugovor s privatnim vrtićima. Zamislite da ih ne sufinanciramo koliki bi problem onda bio. Govorimo 70-90 potencijalno neupisane djece na području grada. To nam se dosad nije događalo. mislim da možemo pronaći rješenje, možda i u jednom prostoru u gradu, ali onda će roditelji iz Mokošice reći da moraju u grad. Tu brzog rješenja nema, ali radimo sve što možemo da ubrzamo postupak”, istaknuo je Franković.