Dubrovački gradonačelnik i saborski zastupnik Mato Franković na svom je privatnom Facebook profilu objavio kako je stigla pravomoćna presuda prema kojoj je Dubrovačka televizija izgubila tužbu protiv njega.

Nakon što me Dubrovačka televizija tužila, stigla je pravomoćna presuda prema kojoj, osim što su izgubili u sporu moraju platiti i moje odvjetničke troškove. Puno je još njihovih tužbi protiv mene podignuto, pa čekamo nastavak… – napisao je Franković i objavio tek prvu stranu Rješenja (ne presude) Županijskog suda u Velikoj Gorici. Ostatak nije objavio ali mi vam ga donosimo.

Što je istina?
Istina je da u obrazloženju stoji da je odvjetnica Dubrovačke televizije predložila odbacivanje tužbe protiv Mata Frankovića jer mu nije skinut imunitet. Zbog toga je smiješno da gradonačelnik “slavi svoju pobjedu” kad kaznenog postupka nije ni bilo.

Franković zaštićen kao lički medvjed
Iz svega je jasno samo jedno, a to je da je Mato Franković jedini stanovnik grada Dubrovnika koji može tužiti koga god želi, a nitko ne može tužiti njega jer ima saborski imunitet. U utakmici u kojoj strane nisu ravnopravne i nemaju jednaka prava i obveze smiješno je slaviti “pobjedu” u kojoj nisi pobjedio jer si u pravu nego jer imaš imunitet. Dodajmo ovome i da Dubrovačka televizija nije proglašena krivom što Franković naravno nije objavio.

Zašto status jutros?
Dubrovačka televizija još je prošlog tjedna podmirila odvjetničke troškove nastale zbog svega, a Frankoviću nije dužna isplatiti ni kunu. Rješenje koje je Franković danas objavio doneseno je 25. studenog prošle godine, već su svi troškovi plaćeni pa ostaje nejasno zašto je upravo jutros objavio nešto što zna već neko vrijeme. Pretpostavlja se da time želi sakriti aferu “autobusne čekaonice” kojom je bratu pročelnice Ivane Brnin isplaćeno gotovo pola milijuna kuna i preusmjeriti pažnju na sve osim na tu aferu.

– tekst se nastavlja ispod –

Prošlo je sedam dana od objave afere “autobusne čekaonice”. Ivana Brnin i Mato Franković još uvijek šute.

Dubrovačka televizija ovu će vijest objaviti i u svojoj središnjoj informativnoj emisiji Dnevnik.

Sudsko rješenje u cijelosti pročitajte ovdje: