Danas se s početkom u 10 sati u velikoj vijećnici održava 5. sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. Na dnevnom redu je zasad 17 točaka, a hoće li biti dopuna i izuzimanja određenih točaka bit će poznato nakon početka. Prijenos možete pratiti uživo na programu Dubrovačke televizije, ali i OVDJE.

Dnevni red:

1. Vijećnička pitanja.

2. Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu gradonačelnika Grada Dubrovnika u razdoblju od 1. siječnja 2021. do 30. lipnja 2021.

3. Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Dubrovnika za 2021. godinu.

4. Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Dubrovnika za 2021. godinu.

5. Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o raspoređivanju sredstava iz Proračuna Grada Dubrovnika namijenjenih financiranju političkih stranaka i vijećnika s liste grupe birača Gradskog vijeća Grada Dubrovnika u 2021. godini.

6. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o načinu financiranja troškova uređenja građevinskog zemljišta te izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture.

7. Prijedlog izmjena i dopuna Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2021. godinu.

8. Prijedlog izmjena i dopuna Programa održavanja komunalne infrastrukture u 2021. godini.

9. Prijedlog izmjena i dopuna Programa obavljanja drugih komunalnih djelatnosti na području Grada Dubrovnika

10. Prijedlog zaključka o umanjenju ugovorenih iznosa zakupnine za korištenje javnim površinama Grada Dubrovnika u kategorijama ugostiteljski stolovi i stolice, kiosci za pružanje ugostiteljskih usluga i nepokretna vozila za pružanje jednostavnih ugostiteljskih usluga, u razdoblju od 1. studenog 2021. do 1. ožujka 2022. godine.

11. Prijedlog zaključka o smanjenju ugovorenih iznosa zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu i suvlasništvu Grada Dubrovnika od 1. studenog 2021. do 1. ožujka 2022. godine.

12. Prijedlog zaključka o donošenju Akcijskog plana Programa Poštujmo Grad! za razdoblje do 2025. godine.

13. Prijedlog zaključka o donošenju Osnovnog programskog i financijskog okvira Gradskog kazališta Marina Držića za razdoblje od 2022. do 2025. godine.

14. Prijedlog zaključka o imenovanju Povjerenstva za ocjenjivanje projekta/programa i manifestacija u području javnih potreba u športu Grada Dubrovnika za 2022. godinu.

15. Prijedlog zaključka o proglašenju 2022. godine „Godinom Dubrovačkog statuta“.

16. Prijedlog rješenja o razrješenju Julijane Antić Brautović dužnosti ravnateljice Dubrovačkih muzeja Dubrovnik, na osobni zahtjev.

17. Prijedlog rješenja o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Dubrovačkih muzeja Dubrovnik.