Odvjetnica sestara Sambrailo sa Žarkovice, Viktorija Knežević objavila je novi facebook status u kojem je otkrila kako je Grad Dubrovnik angažirao geodeta koji je dronom snimio lokaciju Žarkovice. Njezin status prenosimo u cijelosti.

Sjećate li se kad je počela afera Žarkovica da sam odmah rekla kako se radi o “pakiranju” sestrama Sambrailo kako bi se netko domogao vrijednih nekretnina? To je bilo 24.5.2022.
Par dana kasnije za vrijeme trajanja sjednice Gradskog vijeća grada Dubrovnika, dok su vijećnici raspravljali o situaciji na Žarkovici, mi smo primijetili na terenu GEODETA koji snima cijelo područje Žarkovice sa dronom. To je bilo 2.6.2022.
To je bio prvi DOKAZ da se iza cijele ove parade krije pogodovanje nekretninskoj mafiji koja se želi domoći te vrijedne lokacije.
Druga potvrda nam je stigla danas, saznali smo da je tog geodeta koji je obavio mjerenje dronom lokacije Žarkovica na dan 2.6.2022. angažirao GRAD DUBROVNIK.
Pošto, geodetski snimak sigurno NIJE POTREBAN za zbrinjavanja pasa, potpuno sam uvjerena da Grad Dubrovnik odnosno Mato Franković zapravo stoji iza svega ovoga pakiranja.
Što se zapravo dogodilo?
Pojavio im se investitor koji je željan što prije stupiti u posjed te nekretnine i komercijalizirati je.
Taj investitor očigledno ima dobre veze, jer bi mene i vas da poželimo imati kiosk pored plaže mučili od mila do nedraga godinu dvije, tri ili pet godina.
Pošto nisu izgradili legalno sklonište za pse, jedini način je bio raseliti postojeće, prikazati sestre Sambrailo kao mučiteljice pasa i kriminalke kako bi se za mjesec dva, dva tri mogao bagerima zaravnati onaj teren i svećano predati investitoru, jer je li sad kad je sve slobodno, šteta bi bilo da zjapi prazno, treba se puniti proračun.
Ja osobno, a ni one, nemamo ništa protiv da se to vrijedno zemljište komercijalizira i da se time puni proračun, ali itekako imam protiv toga da se to radi lažnim optužbama, pakiranjem, montiranjem i zloupotrebljavanjem institucija.
Imamo itekako protiv da se sredstva iz proračuna troše na sumnjive azile koji samo preuzimaju pse, ubiru naknadu, a onda ih prosljeđuju dalje udrugama koje te iste pse drugi put iskorištavaju i na neki način drugi put “naplaćuju” građanima skupljajući donacije!
Žarkovica je već 21 godinu azil za pse, znači mjesto na koje dolaze oni najjadniji koje nitko neće.
Mnogi od tih pasa su teško bolesni i odbačeni su upravo zato jer su teško bolesni. Sestre Sambrailo su se godinama borile kako su znale i umjele, skupljale donacije po bijelom svijetu i uzimale kredite kako bi osigurale minimalne uvjete tih nesretnih duša.
Svi znamo da Žarkovica nije uzgajalište rasnih pasa gdje oni leže na satenskim krevetima, nego utočište jadnih i nevoljnih.
Izvadili su neke slike ovih dana, mnoge od njih lažne, neke izvađene iz konteksta, a ja vas sad pozivam da pogledate nove slike koje su objavljene ne stranici https://www.adopt-zarkovica.eu/ na kojoj ćete vidjeti normalne pse kakve viđate u svakom azilu.
Da ih je pošteno okupat od one prašine gore, ne bi se razlikovali od naših pasa na kaučima.
Ali, ne oni vam nisu prikazali SVE slike pa da vidite da ima nešto starih i jadnih i bolesnih, nego su vam prvo prikazali lažne slike i neke prave izvučene iz konteksta jer da ste vidjeli ovih 200 dobrih, oni par loših bi mogli već na prvi pogled shvatiti da su takvi jer takvim moraju biti na tom mjestu i u tim uvjetima koje nisu one stvorile, nego su se najbolje što su mogle borile.
Kada bi 250 naših pasa koji žive doma izveli na ulicu, među njima bi bio jednak broj starih i bolesnih i nikakvih kao i među onima gore jer životinje kao i ljudi stare i razboljevaju se. Nekad im uspijemo pomoći, a nekad ne.
I to nije sve, sad oni koji su trebali, ako već nisu izgradili sklonište, plaćati veterinarske i druge troškove, bacaju kuku i motiku na njih.
Zbog čega jer one nisu uspjele pribaviti JOŠ DONACIJA ni uzeti JOŠ KREDITA kojima bi financirale ono što je trebao financirati NAJBOGATIJI GRAD U HRVATSKOJ.
Jedva čekam da upoznam tog investitora!
Molim vas podijelite post!
P.S. U svemu ovome su sudjelovali i neki bivši volonteri iz svojih razloga od kojih su neki vrlo prizemni i svode se na bezobzirnu osobnu osvetu Sandri i Anici.
Oni su samo pijuni na ovoj šahovskoj ploči koji nažalost misle da su važni, a koliko su važni, vidjet će kad ih politika prožvače i ispljune nakon što postigne svoje ciljeve.
Puno puta sam svjedočila ovakvim situacijama, kao što znam kako izgleda pakiranje, znam i kako izgledaju sudbine tih pijuna poslije.
Kao što to naš narod kaže neki dobiju što su tražili, a neki što su zaslužili – poručila je oštro Knežević.