Dubrovački gradonačelnik Mato Franković, na svom Facebook profilu, ponovno se osvrnuo na temu cijepljenja protiv koronavirusa. Nakon izjave o uvođenju strogih sankcija za sve one koji se nisu cijepili i nakon Facebook statusa u kojem je zaprijetio ugostiteljima sa oduzimanjem javnih površina ukoliko se ne budu pridržavali pravila, gradonačelnik je ovaj put poslao oštru poruku – antivakserima. Facebook status prenosimo u cijelosti.

Dragi sugrađani, kao što možete vidjeti u dnevnim objavama o brojci oboljelih, posljednja dva dana bilježimo trend blagog rasta. Navedeno nije dobro budući da ovisno o kontaktima zaraženih navedena brojka, kada uzmemo i brojku gostiju u Gradu može početi rapidno rasti. Brzi rast nas vodi u crveno, a svi znamo što to znači. Apeliram na sve Vas, a posebno mlade da se cijepe. Većim brojem cijepljenih postići ćemo manju mogućnost zaraze na području našeg Grada.
Dragi antivakseri, Vi se nemojte cijepiti, slobodno ostanite doma i komentirajte na Facebooku i web portalima kako ćemo svi mi koji smo se cijepili biti čipirani, magnetizirni, sterilni itd…
OBLITI PRIVATORUM PUBLICA CURATE.
– stoji u objavljenom statusu.