FCW

Gostujući u ovotjednoj emisiji Jedan na jedan, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica oporbu u Gradskom vijeću prozvao je za politikanstvo.

“Evidentno je da su oni napustili sjednicu Gradskog vijeća, tamo gdje su ih građani izabrali da donose odluke, htjeli su napraviti igrokaz i gradonačelnika je to evidentno naljutilo i poručio je da ako u ovo vrijeme krize niste sposobni sjesti i donositi odluke, ja onda povlačim sve točke dnevnog reda”, rekao je Potrebica osvrčući se na proteklu sjednicu Gradskog vijeća na kojoj je oporba zaprijetila odlaskom ukoliko se rasprava ne fokusira na mjere za suzbijanje negativnih posljedica koronavirusa, nakon čega je gradonačelnik ljutito povukao sve točke dnevnog reda.

Oporba je tražila i da se sjednica održi elektronski, no Potrebica tvrdi kako takav zahtjev nikad nije predan u proceduru.

“Oni su htjeli skupiti par jeftinih poena na račun ove krize i htjeli su se predstaviti kao veliki dušebrižnici u ovom gradu i sad je njima stalo”, oštro je u emisiji poručio predsjednik Gradskog vijeća.

Inače, u prošloj emisiji Jedan na jedan gostovala je potpredsjednica dubrovačkog HNS-a i gradska vijećnica Marina Vučković Matić koja je pojasnila kako je potez oporbe bio motiviran time što je izmijenjeni Dnevni red gdje su prema riječima vladajućih ostale samo najbitnije točke, i dalje bio relativno dug i, prema njihovom mišljenju, nedovoljno fokusan na mjere u gospodarstvu i socijali.

Predsjednik Gradskog vijeća istaknuo je i kako će sljedeća sjednica Gradskog vijeća biti elektronska. Poslovnik Gradskog vijeća nije se morao mijenjati jer je naputak dala Vlada.

Podsjetimo i kako će gradonačelnik Mato Franković sutra održati konferenciju za medije na kojoj će predstaviti mjere Grada koje bi trebale pomoći gospodarstvenicima i socijalno ugroženima.

Komentiraj

FCW