FCW

Povodom današnjeg otvaranja kapele u Trebinju u spomen za 285 poginulih pripadnika Trebinjske brigade tijekom napada na Dubrovnik o kojem na portalu trebinjelive.info piše kako je “danas u Trebinju obilježeno 28 godina od početka ratnih dejstava na području našeg grada, kao jednog od najtežih i najtužnijih ratnih dana, kada su granate hrvatskih paravojnih jedinica ubile 19 pripadnika Jugoslovenske narodne armije”, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica dao je izjavu za Dnevnik Dubrovačke televizije.

– Osuđujem takvo ponašanje. Nisam mogao vjerovati danas kad sam saznao da gradonačelnik i predsjednik Skupštine Grada Trebinja na današnji dan službeno obilježavaju početak napada na Dubrovnik i sjećaju se 19, kako oni kažu, branioca Trebinja koji su poginuli na Brgatu – kazao je Potrebica i dodao da je na snazi ponovno srpsko krivotvorenje povijesti.

– Na ovaj današnji dan, kada Dubrovnik pati i kada svi mi koji smo bili u Gradu znamo što se dogodilo, takvo ponašanje iz Trebinja nije moglo proći nezapaženo i trebalo je osuditi te sam zbog toga reagirao na Facebooku – istaknuo je Potrebica i dodao da je to učinio jer bi za 20 godina s takvom demagogijom ispalo da je Dubrovnik napao Trebinje.

– Takvo iskrivljavanje povijesti i srpske priče smo vidjeli na nekim drugim povijesnim događanjima. Oni kad izmisle priču, ona postane mit i legenda. Vidjeli ste da se tamo okupio veliki broj Trebinjaca i to je svakako opomena svima koji misle da u Trebinju imamo prijatelje. Oni nisu promijenili svoj stav o Dubrovniku, samo danas nemaju snagu da nam naude kao što su to učinili 1991. godine kada su u nama nametnutom ratu izgubili – zaključio je Potrebica za Dubrovačku televiziju.

 

Komentiraj

FCW