Učenički dom Paola di Rosa u Dubrovniku u prosincu kreće s projektom „Kuća puna djece“ za djecu od 4 do 7 godina. U ponedjeljak 4. prosinca i utorak 5. prosinca od 16.30 sati u Učeničkom domu bit će priređene kulinarska i kreativna radionica za djecu, a u četvrtak 7. prosinca ‘Bolnica za medvjediće’ i ‘Bajkovnica’.

Za sudjelovanje na radionicama, zbog ograničenog broja sudionika, potrebno je prijaviti se na e-mail: ivana.curic3@skole.hr

Evo i detaljnijeg opisa projekta: „U ovom projektu naglasak se stavlja na razvoj kreativnosti naših učenica kroz dramski izričaj i ručni rad te volontiranje unutar lokalne zajednice u kojoj živimo i želimo biti aktivni članovi.

Osim toga, u projektu se usmjeravamo i na mlađu djecu s čime želimo skrenuti pozornost lokalnoj zajednici na važnost ostvarivanja potreba i aktivnosti s djecom u našem gradu. Obzirom da rad na projektu započinje u predbožićno vrijeme, naš glavni pojam dijete nastojimo povezati sa božićnim vrijednostima koje prikazuju rođenje djeteta kao početak novog života.

U prvom tjednu prosinca učenice otvaraju vrata svoga doma najmlađim mještanima te provode zabavno- kreativne radionice koje su prilagođene uzrastu od 4 do 7 godina koristeći svoje vještine kreativnosti, jezičnog izražavanja i stilskog izričaja.

U svim ponuđenim aktivnostima uspostavlja se međusobna suradnja naših redovnih izbornih programa: Kulinarska skupina, Rukotvorine, Književni klub i Volonteri. U blagdanskom ozračju doma učenice će s djecom izrađivati kućice od medenjaka, božićne ukrase, pričati bajke, a buduće medicinske sestre pokazivat će osnove pružanja prve pomoći u bolnici za medvjediće.

Želimo naglasiti da smo s ovim projektom tek započeli, a sami vrhunac projekta bit će slijedeće godine tijekom proljeća kada pripremamo jedan veliki događaj za najmlađe.“