FCW

Iako je još krajem travnja dubrovački gradonačelnik najavio uspostavljanje međunarodnih letova i ulaganje u privlačenje istih u iznosu od 14 milijuna kuna kraj je lipnja a danas će u Čilipe sletjeti tek jedan međunarodni let i to iz Rige.

Air Baltic bi u Dubrovnik trebao sletjeti u 17 sati i 20 minuta te to čini već treći tjedan za redom, no s njime iz Rige ne dolazi značajan broj putnika. Za razliku od Dubrovnika u koji će danas sletjeti tek jedan avion iz međunarodne destinacije u Split će se letovi danas nizati. Tako je planirano da u Split danas slete avioni iz Kopenhagena, Frankfurta, Praga, Rige, Rima, Osla i Londona.

Ono što je porazno jest da će više letova od Dubrovnika danas imati i Podgorica koja će primiti putnike iz Zuricha i Memmingena. Dodajmo ovome i da od 1. srpnja Podgorica uvodi devet međunarodnih aviolinija kompanije RyanAir, a sve karte u jednom smjeru kupljene do 11. srpnja iznosit će 39,99 eura.

Što je s 14 milijuna kuna koje je najavio gradonačelnik Mato Franković još ne znamo jer konkretne odgovore na ove i slične upite od gradonačelnika nismo dobili. Glavno da je on još prije 40 dana na svom Facebooku, prije sastavljanja stranačkih lista za Sabor, zahvaljivao premijeru na pomoći u uspostavljanju međunarodnih letova i da je poručio: – Ne stojimo skrštenih ruku, ne čekamo da se stvari dogode same od sebe. Danas, kad je 1. srpnja pred vratima vidimo samo jedno – skoro će više aviona sletjeti u Split u jednom danu nego u Čilipe kroz cijeli tjedan. Toliko.

Prekomjerni turizam predstavljao je jedan od najvećih izazova modernog turizma. Uvođenjem niza mjera u svijetu smo…

Objavljuje Mato FrankovicNedjelja, 17. svibnja 2020.

Komentiraj

FCW