Gradski vijećnik i predsjednik DUSTRA-e Željko Raguž gostovao je u najnovijem izdanju emisije Dnevni red Dubrovačke televizije u kojoj je neizravno optužio vijećnicu Petru Marčinko za isfrustriranost.

Raguž je “u rukavicama” neizravno za isfrustriranost optužio vijećnicu Petru Marčinko koja je otkrila DUSTRINO plagiranje dijela priopćenja o kulturi u Gradu. Ipak na izravno pitanje voditelja smatra li je isfrustriranom – nije dao konkretan odgovor.

Raguž je Dubrovačku televiziju zbog prenošenja Facebook statusa gradske vijećnice Marčinko optužio za senzacionalizam. Također smatra da bi se mediji trebali baviti projektima a ne takvim pričama pa ga je Tomaš upitao koje je on to projekte realizirao u 9 godina vladavine Gradom (dva puta izabran kao zamjenik gradonačelnika Vlahušića, a dva puta u koaliciji s Frankovićevim HDZ-om i DDS-om). Evo što je odgovorio.

Urednik i voditelj Pasko Tomaš Raguža je pitao kako gleda na najnoviji sukob Grada s karićarima na Pločama. Pitao ga je i za aferu čekaonice.

Situacija je eskaliralia i završilo je tako kako je završilo, sad, tko će taj posao raditi u budućnosti – ne znam – rekao je Raguž na što ga je voditelj pitao misli li da će taj posao preuzeti Sanitat.

Nemam takvu informaciju, ono što mogu čuti po Gradu je da se nešto tako govori. Ali ako će oni to raditi kvalitetno, ili Sanitat ili Čistoća ili Libertas, znači svatko od njih bi mogao obavljati posao taj, može im se nekako naći u samoj djelatnosti – rekao je Raguž i pohvalio drugu fazu uređenja. Na to ga je Pasko Tomaš upitao mogu li onda i te gradske tvrtke čistiti čekaonice. Evo kako se Raguž snašao.

Raguž je u Dnevnom redu DUTV-a rekao kako očekuje i izgradnju azila za životinje na Grabovici do kraja ovog mandata te pokretanje gradnje jedne javne garaže na području Grada u suradnji s HDZ-om i DDS-om Pera Vićana. Misli da Arena Lapad neće biti izgrađena do 2025., kaže da o tome ima velike želje ali misli da se neće izgraditi. Smatra i da će se izgraditi Dom umirovljenika na Medarevu ali ne do kraja ovog mandata.

Raguž je komentirao i aktualnosti vezane uz Luku Dubrovnik, a cijelu emisiju pogledajte ovdje.

Dnevni red uživo gledajte utorkom od 20:30 na DUTV-u i na Facebook stranici Dubrovačke televizije.