Tijekom 27. sjednice gradskog vijeća zaiskrilo je na relaciji Marković – Bonačić Obradović i to zbog slučaja u Lapadskoj školi kada se časna koja tamo predaje otvoreno kritizirala prakticiranje joge, što je na svom Facebook profilu kritizirala SDP-ova vijećnica Anita Bonačić Obradović.

KREŠIMIR MARKOVIĆ
‘Više puta sam govorio o slobodi ali i naglašavao da sloboda ima smisla samo kad je odgovorna. Treba odgovarati za svoje postupke. U vašoj izjavu gđo. Bonačić Obradović toga nije bilo. Vi ste potencirali ovu priču, jeste li časnu pitali što je bilo na satu i što je govorila, roditelji su mi rekli sve najbolje o časnoj po ovome se vidi da lažete, riječ je o osobi koja je sve ostavila odlučila se za redovništvo. Navodite da ste vjernica, ne znam što to znači. To tek ne znači ništa za mnoge, mnogi nisu za sebe govorili da su vjernici a iza sebe su ostavili stotine..

MARKO POTREBICA
Što je tko od nas govorio javno ili privatno je stvar koju će građani prosuditi na sljedećim izborima. Imamo reakciju pola vijećnice koja govori u prilog tome.

KREŠIMIR MARKOVIĆ
Ovo je od javnog interesa za sve naše građane i ovo trebaju čuti neodgovornost osobe jedne gradske vijećnice koja tako blati na jedan okrutan način sve nas koji se ne slažemo. Andro kakve ti sve stvari iznosiš nemaju veze s ničim. Molim da me pustite da kažem. Pojam je ovdje kao duhovne vježbe koju poštujem ukoliko ljudima pomaže kao odnos prema Bogu, sebi i drugima. Da vi znate što to znači vi bi pošli kod osobe i pomogli joj kod meditacije. Zašto ići u alternative kad imamo rješenja u svojoj kući. Zašto kod zapošljavanja vrijede druga pravila. Iz ovoga se vidi da ni o ovome ne znate pun ili ništa. Navedena osoba je doktorica znanosti i to pedagoškog smjera kojeg vi tako lako blatite i crnite. Pitam se je li to taj građanski odgoj, ponižavate čovjeka i znanje na najnekorektniji način. Nastupate puni sebe, znam da ne znate da za obrazovanje visokog školstva zahvaljujemo crkvi,

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ
Bilo tko može očito pričati tijekom bilo koje točke o svačemu, Vrijeđanje na osobnoj razini, prvo mene je vjera učila da poštujemo i cijenimo druge. Oprosti im Bože jer ne znaju što čine. Od ovoga ste vi napravili političku temu. Ja sam predstavnik tih roditelja koji su zvali mene, a ne trebam pričati o čemu su me obavijestili. Ja sam to na svom Facebook profilu napisala. Ja sam rekla da se od toga ne treba raditi medijska hajka. A vi da mene prizivate jesam li vjernik to uistinu govori sve o vama. Ja sam se sada duboko razočarala u vas. Ja časnu u niti jednom momentu nisam ocrnila. To je postojalo i prije nego se ovo dogodilo. Nije ta časna kriva nego sustav, a to što vi govorite da ja ne znam i da nemaju pedagošku spremu. Mene je crkva privlačila ali od ovoga radite političku priču, a to nije trebalo ispasti.

KREŠIMIR MARKOVIĆ
Kako je teško priznati sebi pogriješio sam. Može vas bit sramota zbog ovoga što ste napravili. Ocrnili ste sve nas skupa čija djeca idu na vjeronauk. Očekujem javnu ispriku.

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ
Vi ste izvrijeđali ne ja. I meni je uistinu žao iz vaših usta čuti riječi od čovjeka koji bi trebao živjeti u vjeri.

Oboje vijećnika ostali su bez prava na riječ uz dvije opomene.