Nakon što je u ovotjednoj emisiji Jedan na jedan gostovao koordinator stranke Srđ je grad Igor Miošić, na njegove navode reagirao je Igor Legaz. Njegovo očitovanje prenosimo u cijelosti:

“U petak, 20.11.2020., “DUtv” je na svom youtube kanalu, objavila interview s profesorom Igorom Miošićem.

Očigledan povod za interview, koji je snimljen u sklopu emisije “Jedan na jedan”, bila je osnivačka skupština političke stranke “Srđ je Grad”, pa sam u emisiji bio spomenut i ja.

Voditeljica emisije, gospođa Daniela Demarin Hasanović je, čuvši što je profesor Igor Miošić kazao o meni, odlučila da mi omogući priliku za interview, također u emisiji “Jedan na jedan”, pa ću se ja rado odazvati, ako budem pozvan.

Ipak, sada mogu naglasiti da nije istina da politička stranka, koja je 24.10.2020. osnovana u Dubrovniku pod imenom “Srđ je Grad”, baštini sve ono što je radila nepolitička grupa od 25 građana, koja je 2017. bila okupljena na “Listi br. 8” i tako se kandidirala za predstavnike u Gradskon vijeću.

Istina jest da se većina od 25 građana s “Liste br. 8”, odlučila na buduće političko djelovanje i organizirala je sazivanje osnivačke skupštine stranke, dok manjina od građana s “Liste br. 8” (među koje pripadam i ja), ustraje u potpunom nepolitičkom načinu javnog djelovanja u korist građana.

Dakle, stranka “Srđ je grad”, baštini samo ona djela koja je polučila od datuma osnivanja, a ništa prije 24.10.2020., te zapravo, “starta od nule”.”