Iz Ministarstva hrvatskih branitelja odgovorili su na naš upit vezano za tekst objavljen u mediju Srpski telegraf. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

“Nastavno na vaš upit o navodima dnevnih novina Srpski telegraf u tekstu pod naslovom Istina o granatiranju Dubrovnika, ističemo kako Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije osuđuje ovakav pokušaj lažiranja povijesnih činjenica i plasiranje neistina s ciljem obmanjivanja javnosti.

Takvo relativiziranje događaja, koji su isključivo rezultat srpsko-crnogorske agresije potpomognute tzv. JNA i čije posljedice Dubrovnik i Hrvatska i danas trpe, pokazatelj je kako se neki u Srbiji ni danas ne odriču velikosrpske politike Slobodana Miloševića i njegovih sljedbenika.

U vrijeme kada obilježavamo 30 godina od napada na Dubrovnik i prisjećamo se svih naših žrtava i stradanja Grada, ovakav pokušaj falsificiranja povijesti i izokretanje nepobitnih činjenica smatramo skandaloznim i nedopustivim, no izvor nas upućuje na zaključak kako nije važno što piše, nego tko piše.

Naime, u tekstu se navode izjave osuđenih ratnih zločinaca, bivšeg oficira JNA i ozloglašenog vukovarskog agresora Veselina Šljivančanina te samoprozvanog četničkog vojvode Vojislava Šešelja, kao i svjedočenja dvojice neimenovanih europskih promatrača.

Smatramo da to dovoljno govori o relevantnosti ne samo spornog novinskog članka, nego i samih novina, te stoga nemamo namjeru dodatno im davati na važnosti upućivanjem službene reakcije niti je to nadležnost Ministarstva hrvatskih branitelja.”