Iz resornog ministarstva odgovorili su na upit Dubrovačke televizije na temu situacije unutar doma Termoterapija u Mokošici. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike tijekom 2022. godine nije zaprimilo prijave djelatnika Doma za starije osobe Dubrovnik, Izdvojena poslovna jedinica Thermotherapija Mokošica.

Ističemo kako je zadnji provedeni inspekcijski nadzor u navedenoj ustanovi proveden 20. svibnja 2021., povodom prigovora člana obitelji korisnice. prilikom čega je utvrđeno kako je na smještaju bilo 44 korisnika. Nisu utvrđene nepravilnosti vezane uz skrb o korisnici na koju se predstavka odnosila. Domu su naređene određene mjere, kao što su provođenje ocjenjivanja i pribavljanje potvrda o nepostojanju zapreka za rad u djelatnosti socijalne skrbi, što je ustanova i izvršila.

Također neovisno o činjenici kako Ministarstvo nije zaprimilo prijavu, temeljem neposrednog saznanja, Ministarstvo će ponovno uputiti inspektore u izvanredni inspekcijski nadzor.

Što se tiče kontaktiranja nadležnih županija, po provedbi nadzora, o rezultatima se obavještava županija koja je osnivač doma, kao jedinica područne (regionalne) samouprave, koja se, ovisno o potrebama nadzora, može kontaktirati i za vrijeme provedbe nadzora – odgovorili su iz ministarstva.