Foto: Table Traveller

Popularni Restoran Nishta na Prijekome koji servira samo stopostotno vegetarijanska, veganska i jela bez glutena, objavio je na svojoj Facebook stranici tekst koji prenosimo u cijelosti:

“Dobar dan, danas malo drugačija obavijest. Dakle, kao prvo želim reći da mi ne smeta to što su nas kaznili i oduzeli nam javnu površinu na 7 dana. Dapače, dobro će doći vrijednoj ekipi da se odmori pred vrhunac sezone:) Oni koji nas poznaju, znaju da ovaj posao radimo iz ljubavi i užitka, a ne primarno zarade radi.

Ali smeta me način na koji smo to saznali i kako to tako ide u ovom Gradu. Znači, bili su komunalni redari prije tjedan dana i ustanovili da nam terasa zauzima previše javne površine. Primili smo to na znanje, ispričali se, izmjerili terasu ponovo i postavili istu (koja se sastoji od samo 6 stolova) kako je propisano zakonom.

Rečeno je (usmeno, nikad pismeno) da ćemo dobiti novčanu kaznu radi prekršaja. Nije stigla. Danas smo dobili, iznenada, uručeno na ruke sa strane drugih komunalnih redara, otkaz o javnoj površini i rečeno nam je da moramo maknuti stolove danas ili najkasnije sutra. Odlučili smo se za sutra jer imamo rezervacije na terasi za večeras.

Mi nismo dobili obvezni prekršajni nalog, koji je obvezan!?! Sada se ja pitam kako ovi ugostitelji oko nas, koji izbacuju rezervne stolove, suncobrane itd. po potrebi, kad god im zatrebaju? Koja je tajna veza? Pitam danas komunalne redare kako je to moguće, gdje se mogu žaliti, što mogu učiniti?

Odgovor je bio: E moja gospođa, tako vam je to, mi vam ne možemo tu ništa pomoći. Ne znam gdje da se javite. Pošaljite dopis Gradu. Evo, ovo je moj dopis svima koji su ga željni pročitati, ovdje će ga bar netko pročitati i možda dati i komentar, jer da ga pošaljem gradu, to bi bilo isto kao da se sama sebi smijem u lice.

Tako da nam za budućnost preostaje priključiti se HDZ-u ili ugraditi bankomate u ulaz u restoran, tako mi se para! A Tetu Violetu razmišljam počet kupovati, iskreno! Ugodnu večer svima i uživajte u divnim ljetnim danima – Ružica u ime Nishta.