-U odnosu na druge općine mi smo dobri – kazao je gostujući u ‘Točki gledišta’ na temu funkcioniranja lokalne samouprave u koronakrizi načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

– Iz godine u godinu vodimo taj proračun poprilično racionalno uz nekih više rebalansa i nikad ne planiramo nešto što je neostvarivo. Par milijuna kuna koje smo iz prethodne kalendarske godine prenijeli u ovu godinu nam je ‘začepilo’ one rupe, onaj nedostatak prihoda ove godine – kazao je Nardelli.

Na pitanje koji je gorući problem Župe dubrovačke odgovorio je kako je riječ o kanalizaciji.

Na pitanje je li porazno njemu kao načelniku toliko godina na čelu općine da u 21 stoljeću gorući problem bude kanalizacija, Nardelli je odgovorio:

– Svakako bih ja volio da je taj problem riješen. Međutim stvari baš ne idu tako kako mislite i vi Marija i kako misli oporba u Župi. Uistinu ne uvažavaju probleme – kazao je između ostalog Nardelli.

Na pitanje zašto je prije nekoliko dana pobjegao ispred kamera Dubrovačke televizije na pitanje o planu gospodarenja otpadom, Nardelli je odgovorio ovako.

– Zato što sam već bezbroj puta dao odgovor po tom pitanju. I to je motivirano oporbom koju ne interesira odgovor već pitanje. Činjenica je da nismo donijeli Plan gospodarenja otpadom, ali on ne rješava apsolutno ništa – kazao je Nardelli.

Na ponovljeno pitanje zašto ga nije donio odgovorio je:

– Donijet ćemo ga, donijet ćemo ga! On je praktično do kraja izrađen – kazao je.

Komentirao je kako su plaće i dalje smanjenje svim zaposlenicima općine te njemu i njegovom zamjeniku. Najavio je i kako će Općina isplatiti regrese i božićnice u ukupnom iznosu tri tisuće kuna.

O ZAPOŠLJAVANJU U OPĆINI!

Na pitanje je li bilo zapošljavanja u Općini u ovoj godini, Nardelli je kazao da nije, mada to nije zabranjeno, ali spomenuo je kako se provodi jedan natječaj koji se odnosi na zapošljavanje komunalnog referenta.

Na pitanje koga su zaposlili Nardelli je kazao kako nisu još uvijek nikoga, jer je natječaj u tijeku i vjerojatno neće biti niti zaposlen ove godine, već od 1. siječnja.

Na pitanje koliko se osoba prijavilo, Nardelli je kazao kako ne zna.

– Uistinu ne znam, netko drugi se bavi s tim problemom. Postoji povjerenstvo koje se bavi s tim, postoji testiranje tih kandidata. Dakle, ja se s time ne bavim – kazao je.

Na pitanje treba li imati stranačku iskaznicu tj. biti u HDZ-u kako bi se dobio posao, Nardelli se nasmijao i kazao:

– Vrlo često pitanje. Dakle, u Općini Župa dubrovačka kad bi uzeli sve zaposlenike, vjerujem da bih ih svega jedan do dva posto bilo članovi HDZ-a, ako na to aludirate. Ne zapošljavamo ljude po stranačkoj pripadnosti. Dokaz tome je pročelnik koji mi je desna ruka, Jure Marić nije član nikakve stranke – kazao je Nardelli.

Nardelli je kazao kako uistinu ne zna hoće li osoba koja će doći na mjesto komunalnog referenta biti član HDZ-a.

Ukoliko ste propustili, emisiju u cijelosti pogledajte OVDJE te reprizno sutra od 17 sati na programu Dubrovačke televizije.