Dubrovački portal danas je prvi objavio informaciju kako je prilikom jutrošnje sanacije i čišćenja hidroelektrane Dubrovnik u Platu pronađeno aktivno eksplozivno sredstvo, zaostalo od Domovinskog rata.

Informacija je za Dubrovačku televiziju potvrđena iz samog HEP-a.

– Potvrđujemo kako je u unutrašnjosti HE Dubrovnik tijekom današnjeg jutra pronađena sumnjiva naprava. Odmah po tom saznanju, obaviještena je nadležna policijska uprava koja je preuzela postupanje u vezi sa spomenutom napravom. Očevid je u tijeku – stoji u odgovoru iz HEP-a. Informaciju o prijavi policiji potvrdila nam je glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Davorka Bečić.

– Jutros negdje oko 10 sati zaprimili smo dojavu da je u tunelima HE Dubrovnik prilikom čišćenja pronađeno jedno protueksplozivno sredstvo. Radi se o protupješačkoj mini, zaostaloj iz Domovinskog rata. Naš pirotehničar ju je onesposobio na način da je iz nje izvadio upaljač, tako da ona ne predstavlja više nikakvu opasnost – kazala nam je Bečić.

Dodajmo ovome i da je Dubrovačka televizija HEP-u postavila i pitanje “Je li istina kako su o ovome pojedini bivši djelatnici upozoravali upravu Hidroelektrane već godinama?”, no iz HEP-a nisu dali odgovor na ovo pitanje.

Više informacija donosimo u Dnevniku Dubrovačke televizije u 18 sati.