Danas se na razini države bilježi najmanji broj novozaraženih od 28. rujna, a restrikcije su i dalje na snazi. Treba li krenuti s popuštanjem mjera i omogućiti ugostiteljskim objektima konačno otvaranje te u kakvoj je zapravo situaciji dubrovačko gospodarstvo – o svemu tome raspravljalo se u večerašnjoj Točki gledišta. Gostovale su predsjednica Ceha ugostitelja Dubrovnika, Nikolina Farčić i predsjednica Županijske komore Dubrovnik, Nikolina Trojić.

Situacija u gospodarstvu nije sjajna, na što je ukazala i predsjednica Županijske komore.

– Problem će tek u ovoj godini pokazati svoju puninu. Da mnogi neće moći dobiti kredit, bit će im vezane ruke, poslovne banke im neće davati, a i poslovne banke rade za HBOR tj. HBOR plasira sredstva preko poslovnih banaka – komentirala je Trojić.

– Smatram važnim da se strukovne udruge kao što je Nacionalni udruga ugostitelja, Ceh ugostitelja i obrtnička i ugostiteljska komora u smislu institucija, da se uzmu kao stranke u postupku i da utoliko sudjeluju u razgovorima, daju svoje inpute jer se jako puno odluka ne sad samo u ovoj krizi, nego i inače iz gabarita nekakve kancelarije u kojima nitko nikad nije vidio realnu situaciju u životu i realne potrebe ovog sektora i mogućnosti – kazala je između ostalog Farčić koja se nalazi na čelu Ceha ugostitelja.

Emisiju u cijelosti možete pogledati OVDJE, a repriza je sutra od 17 sati na programu Dubrovačke televizije.