Platforma Dubrovnik – naš grad je poslala priopćenje gradskog vijećnika Miha Obradovića na temu kako navode nerada dubrovačke Turističke zajednice, a tekst priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘Kada su se održale sjednice Turističkog vijeća u prošloj i ovoj godini i koji su bili zaključci? Ne znamo jer na to jednostavno pitanje već dvadeset dana Turistička zajednica Grada Dubrovnika i njena direktorica nisu u stanju odgovoriti. To pitanje dostavljeno im je 4. ožujka, a odgovor do danas nije stigao. Pitanje je upućeno jer je gradonačelnik Franković na naš prijedlog o osnivanju lokalnog stožera koje bi rukovodilo pripremom sezone odgovorio kako za taj posao već postoji upravo Turističko vijeće.

I dok oni šute iz Velike Britanije stigla je informacija kako su njihovim stanovnicima do srpnja zabranjena sva putovanja na odmor u inozemstvo. Dakle, gosti koji inače čine ogroman udio posjetitelja Dubrovnika barem do srpnja u naš grad neće ni smjeti doći, a pitanje je i što će biti nakon toga. Stoga opravdano raste nemir među našim građanima i turističkim djelatnicima, jer vijesti ni s ostalih emitivnih tržišta nisu ohrabrujuće. Ali posebice nas brine što ni od strane Grada ne vidimo osmišljene aktivnosti oko predstojeće sezone, pa tako nisu ni suvislo odgovorili na naš prijedlog o osnivanju posebnog lokalnog stručnog tijela zaduženog za pripremu sezone. Tako u vremenima najveće krize ni od Grada ni od Turističke zajednice nemamo prave inicijative ni odgovore na jednostavna pitanja. Ako je suditi po nedostatku odgovora, ni suvislih zaključaka Turističkog vijeća.

Dubrovnik živi od turizma i predstojeća sezona ima ogroman značaj za naše gospodarstvo i živote naših sugrađana. Samo povratak turista uz maksimalni napor svih te prihvaćanje svih pametnih prijedloga mogu polučiti željeni rezultat i vratiti optimizam i nadu za život našeg grada. Stoga ostaje pitanje – gdje su u svemu tome nestali Turističko vijeće i Turistička zajednica?

Dubrovnik – naš Grad