Projekt lijevog skretača za Bosanku je odvojen projekt, projekt koji nije pri Gradu Dubrovniku nego pri Hrvatskim cestama. Dakle, taj projekt je bio gotov, trebao je biti pred samom građevinskom dozvolom, međutim tu su konzervatori rekli da to nije u redu, dakle oni nisu pustili projekt dalje i to se sve skupa vratilo na početak. Po mojim informacijama koje ja imam, potrebno je tu ishoditi HIA studiju, dakle utjecaj na okoliš i tako dalje. Financije za taj projekt postoje, postoji volja i mislim da će se taj projekt realizirati relativno brzo, naravno to je godinu dvije dana dok se ne napravi sva ta dodatna dokumentacija – komentirao je u ‘Točki gledišta’ urednice i voditeljice Marije Njavro, predsjednik Mjesnog odbora Bosanka, HDZ-ov Velibor Puzović projekt priključka tj. lijevog skretača za Bosanku koji do danas nije realiziran unatoč brojnim obećanjima.

Na pitanje koliko su konzervatori sukrivci zato što danas nema lijevog skretača, Puzović je izjavio:
Pazite, cijeli projekt je bio pred samom dozvolom, za početi raditi i sad imate situaciju da konzervatori to ne odobravaju radi utjecaja na vizure… nije mi jasno zašto to nije prošlo – komentirao je između ostalog Puzović.

U emisiji se govorilo o uređenju prometnica od Bosanke do Komolca, a uz Puzovića je gostovao i predsjednik Gradskog kotara Komolac Tomo Kristović.

https://www.youtube.com/watch?v=9WAMmlopoHY