U emisiji Jedan na jedan urednice i voditeljice Danijele Demarin Hasanović gostovao je Miho Baće, predsjednik gradske organizacije HSLS-a i županijski pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove. Između ostaloga, radi i na projektu Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje. U emisiji je više puta naglasio kako se zalaže za taj projekt jer je, kaže izniman i važan.

“Lučino razdolje je ispravan, dobar i potreban projekt za ovu županiju. Ova županijska vlast pomalo i strukturirano je pribavila svaki dokument. Ti dokumenti ispravni, točni i pošteni. Smatram da se radi o izvrsnom projektu bez kojeg ne možemo govoriti o zaštiti okoliša”, rekao je Baće te rekao kako se dosadašnje kritike projekta mogu zanemariti jer je, kaže, tijekom godina prikupljeno više od 20 dokumenata. Rekao je i kako mu nije sporan ni izbor lokacije dok se na pitanje o odgovornosti ukoliko nastane šteta za okoliš donekle zbunio.

“To su hipotetska pitanja za koja ja mislim da je struka rekla svoje”, a na dodatno pitanje odgovorio je: “Sigurno da snose odgovornost oni koji će biti odgovorni tj. oni koji su dopustili takvu gradnju. Ja sam duboko uvjeren da i ja i župan i direktor Agencije idemo s najpoštenijim namjerama u ovu priču.”

Više na ovu temu pogledajte u video isječku.

https://www.youtube.com/watch?v=g1no_bR2vCc