Prva ovosezonska epizoda emisije˝I to je život˝ započela je temom početka nove školske godine. Urednica i voditeljica Orlanda Vlahušić Prkačin ugostila je profesoricu dubrovačke gimnazije, Nikicu Anić, profesoricu Pomorsko tehničke škole, Daliju Milić Kralj i učiteljicu razredne nastave osnovne škole Ivana Gundulića, Antoniju Volarević.

Gledatelji su imali priliku čuti kako je koronavirus utjecao na život učenika u osnovnim i srednjim školama, koliko je važna suradnja roditelja i profesora te što znači biti dobar pedagog. Otkrile su što im je bilo najteže tijekom online nastave, te što je učenicima najviše nedostajalo. Gošće su istaknule važnost suradnje roditelja i profesora, ali i koliko je važno roditeljima ukazati kada su prešli granicu involviranja u školovanje svog djeteta. Važno je prepoznati i potencijal učenika, usmjeravati ih i biti im podrška, kad to djeca, iz različitih razloga, nemaju od strane svoje obitelji.

U ovom kratkom video isječku možete vidjeti koliko je korona utjecala na znanje učenika tijekom online nastave.

Kako izgleda povratak u školske klupe nakon školovanja u doba korone i što znači biti dobar pedagog možete pogledati u videu ispod ili u petak, u 15.00 sati, na Dubrovačkoj televiziji.