Gošće najnovije emisije “I to je život” bile su umjetnice Jelena Feregja i Andrea Vukoja Prce, koje su pričale o svojoj ljubavi prema umjetnosti te otkrile kako je izgledao njihov umjetnički put.

Jelena Feregja i Andrea Vukoja Prce talentirane su mlade umjetnice koje, kako kažu, rade upravo ono za što su stvorene, bave se umjetnošću. Od malih nogu su pokazivale svoju kreativnost, Andrea je odmah krenula putem umjetnosti, dok je Jelena to učinila malo kasnije. Obje se slažu kako je za uspjeh u svijetu umjetnosti najvažnija upornost, želja i ljubav prema onome što radite. Otkrile su i kako im je tradicija važna u njihovom radu, a što je vidljivo na motivima njihovih radova. Naime, Jelena je Konavoka te je jako zanimljivo kako je konavosku nošnju i nakit prikazala na pojedinim radovima. Posebnu pažnju zaokupljaju Betlehemi s prekrasnim, ručno oslikanim drvenim figuricama, kao i društvene igre s figuricama u narodnim nošnjama te likovima iz crtanih filmova.

Andrea najčešće slika motive Grada sa specifičnim zlatnim linijama, što čini njen prepoznatljiv stil slikanja. Grad i Sveti Vlaho su Andreina najveća inspiracija za slikanje, iako bude i religioznih motiva. Održava i radionice slikanja uz vino (cheers to art), kao i “live painting” – slikanje u realnom vremenu, gdje bilježi trenutke poput vjenčanja i rođendana. Bavi se i keramikom, pa su gledatelji imali priliku vidjeti neke njene zanimljive radove. Na kraju su obje gošće zaključile kako umjetnost nije posao, već za njih znači život.

Jeleninu i Andreinu ljubav prema umjetnosti možete pogledati u videu ispod ili u petak, u 14.00 sati, na Dubrovačkoj televiziji!