Gosti večerašnje emisije “I to je život”, urednice i voditeljice Orlande Vlahušić Prkačin, bili su stomatolozi Pero Šutalo i Diana Ivanišin, koji su istaknuli ono što je najvažnije u stomatologiji. 

Gledatelji su imali priliku saznati zašto je oralna higijena toliko važna, koje su posljedice nedovoljne oralne higijene, kako pravilno oprati zube te sve o zubnoj protetici. Kako mnogi pacijenti imaju strah od odlaska stomatologu, važan je, ističu, individualni pristup svakom pacijentu uz detaljno objašnjenje onoga što slijedi. Stomatolog ima uvid u kompletno zdravstveno stanje pacijenta te ga savjetuje koje životne navike štete njegovom oralnom zdravlju.

Danas se velika pažnja pridaje zubnoj protetici, pa su gosti detaljno objasnili razliku između pojedinih protetskih nadomjestaka, kao i koji su pacijenti “kandidati” za ljuskice, a koji za krunice. Naglašavaju kako je važno biti umjeren i ne pretjerivati prilikom odabira te kako je zadovoljstvo pacijenta, a time i njihovo zadovoljstvo, ipak, najvažnije.

Zašto je oralna higijena izuzetno važna pogledajte u videu ispod ili u petak, u 17.00 sati, na Dubrovačkoj televiziji!