Gostujući u ovotjednoj emisiji Jedan na jedan, kandidat za gradonačelnika ispred Srđ je Grad Đuro Capor komentirao je stranku na vlasti.

“Jednostavno se HDZ-u ne može vjerovati da će otkrivati kosture iz ormara koje su ranije garniture HDZ-a prouzrokovale. Ta sprega funkcionira tako od vrha do dna”, rekao je Capor te pojasnio svoju raniju izjavu kako je glas za Mata Frankovića glas za Dubravku Šuicu. “Stvarno jest jer se radi o jednom te istom HDZ-u. Šuica je bila toliko nepopularna da su je samo pogurali naprijed – u Europski parlament pa u Europsku komisiju. To je tad HDZ, jedan dan se grli Iva Sanadera, a sutra se stoji u red za Karamarkom pa se onda njemu zabija nož u leđa, gura se Šuicu dalje. To je jedno te ista stranka koja na dnevnoj razini generira korupcijske afere”, oštar je bio Capor.

Kandidat za gradonačelnika rekao je kako se afere poput one oko Žarka Tušeka događaju i u Dubrovniku, samo što se, kaže, nije snimilo.

“Kako su se dijelila javna poduzeća i firme DUSTRA-i ili nekom drugom HDZ-ovom koalicijskom partneru – pa na isti način tj. na isti ključ”, rekao je Capor, a na pitanje o izjavama čelnika DUSTRA-e Željka Raguža vezano za Stožer rekao je: “Besposlen pop i jariće krsti! Valjda u ovoj situaciji kada je HDZ prepoznao da im Željko nije dovoljno interesantan, da slabo kotira, da neće s njime u koaliciji, on sad mora dokazati da je neovisan na političkom spektru, da ima svoja stajališta pa upire prstom u neke druge aktere. Mislim da je to promašeno.”

Više u kratkom video isječku.