U emisiji “Zdrav grad zdravog duha” gostovale su članice Kluba mladih Crvenog križa Dubrovnik, Hana Mujčinović i Antonela Soko koje su istaknule važnost volontiranja i pomaganja onima kojima je to najpotrebnije.

Program rada s mladima unutar Gradskog društva Crvenog križa pokrenut je s ciljem razvijanja osjećaja humanosti, tolerancije, suosjećanja i razumijevanja među mladima. Jedna je od njegovih zadaća uključiti što veći broj mladih u različite aktivnosti i programe Crvenog križa kako bi im se omogućilo kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, stjecanje novih znanja i vještina, međusobno povezivanje i pripremilo ih se za ulazak u svijet odraslih. Mladi čine više od 70 posto od ukupnog broja volontera u Hrvatskom Crvenom križu i najsnažniji su temelj volonterskog djelovanja.

Program rada  utvrđuje svaka organizacija posebno, ovisno o potrebama sredine u kojoj djeluje. Svaka lokalna organizacija mladih Crvenog križa utvrđuje tko su najugroženiji članovi zajednice, s kojim se problemima suočavaju i na koji će ih način riješiti. Svaka vrsta aktivnosti može imati mnogo sadržaja i više oblika rada.

https://youtu.be/0f2_2W4JMHc

Cijelu emisiju u kojoj su gostovale Kluba mladih Crvenog križa Dubrovnik, Hana Mujčinović i Antonela Soko, možete pogledati na Youtube kanalu Dubrovačke televizije.

https://www.youtube.com/watch?v=IZ9h-FNJkRY