U večerašnjoj emisiji “I to je život”, urednica i voditeljica Orlanda Vlahušić Prkačin, ugostila je najmlađe gošće do sada. O priznanju “Imperial”, čije su dobitnice, govorile su naše mlade sugrađanke, Lucia Kordić i Iva Trojić, kao i utemeljitelj priznanja, Denis Pavela.

Priznanje “Imperial” utemeljeno je kao trajni spomen na 402 poginule djece, civilne žrtve Domovinskog rata. Sve osnovne i srednje  škole u Hrvatskoj mogu prijaviti svoje učenike, za koje smatraju kako su aktivno uključeni u rad u zajednici i svojim školama te iskazivanjem humanosti i pomoći pridonose izgradnji boljeg, pravednijeg i humanijeg društva, za dodjelu priznanja “Imperial”. Denis Pavela, utemeljitelj priznanja “Imperial”, objasnio je tko se može prijaviti za dodjelu priznanja, ali i kako je došao na ideju o samom priznanju. Ove godine, čast da budu dobitnice, imale su dvije naše mlade sugrađanke, učenice osmog razreda, Lucia Kordić i Iva Trojić. Lucia i Iva su ispričale kako su se osjećale kad su saznale da su predložene kao dobitnice priznanja, ali i kako je bilo na samoj dodjeli.

Za dodjelu priznanja predložile su ih njihove razrednice, Danijela Bubalo iz OŠ Montovjerna predložila je Luciju Kordić, dok je Ivu Trojić prijavila njena razrednica iz OŠ Mokošica, Ružica Sikirić. Gledatelji su mogli čuti čime se sve bave ove svestrane učenice, zbog čega su i dobile priznanje “Imperial”. Gošće emisije su istaknule kako su iznimno ponosne jer su dobitnice ovog priznanja,  dok je Denis Pavela istaknuo kako su upravo one i njihov rad i trud živi spomen na svu poginulu djecu, civilne žrtve Domovinskog rata.

Sve o dodjeli priznanja “Imperial” i njegovim dobitnicama možete pogledati u videu ispod ili u petak, u 15.00 sati, na Dubrovačkoj televiziji.