U drugoj ovosezonskoj epizodi emisije ˝I to je život˝ gosti urednice i voditeljice, Orlande Vlahušić Prkačin, bili su prometni policajcci Postaje prometne policije Dubrovnik, Stipe Herceg i Josip Markota, koji su gledatelje upoznali sa svim zadacima koje obavlja prometni policajac

Uoči Dana policije i dana svetog Mihovila, zaštitnika policajaca, prometni policajci Postaje prometne policije Dubrovnik, Stipe Herceg i Josip Markota, gostovali su u studiju dubrovačke televizije. U zanimljivom razgovoru otkrili su kako su postali prometni policajci, koji su zadaci prometne policije, kako prevenirati prometne nesreće, ali i otkrili svoja iskustva s vozačima na dubrovačkim ulicama. Naglasili su kako su brzina i alkohol najveći uzročnici prometnih nesreća, te apelirali na vozače da ne voze u alkoholiziranom stanju, već koriste javni gradski prijevoz.

Također se naglasila važnost educiranja o prometnim pravilima, te su se mogle vidjeti fotografije s nedavno održanog godišnjeg natjecanja ˝Sveti Mihovil˝, u kojem su sudjelovali učenici drugih razreda osnovnih škola. Provjeravalo se poznavanje prometnih propisa, dok je natjecanje održano u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj u organizaciji Postaje prometne policije Dubrovnik. Gosti su, između ostalog, istaknuli kako je jako važno ne strašiti djecu pričama o ˝zločestim policajcima˝ jer djeca trebaju imati povjerenje u njih i zatražiti pomoć, ukoliko im je potrebna. Razgovaralo se i o poznavanju propisa dubrovačkih vozača, kao i o prometnoj kulturi.

U ovom kratkom video isječku možete vidjeti poruku prometnog policajca svim vozačima koji voze neprilagođenom brzinom i pri tome ugrožavaju tuđe živote.

Sve o zadacima prometnih policajaca i poznavanju prometnih propisa naših vozača možete pogledati u videu ispod ili u petak, u 15.00 sati, na Dubrovačkoj televiziji!