O nezaobilaznoj temi stresa na radnom mjestu, u večerašnjoj emisiji “I to je život”, urednice i voditeljice Orlande Vlahušić Prkačin, govorile su poduzetnica Petrica Šanje, klinička psihologinja Vesna Raguž Staničić i novinarka Lorita Vierda.

Psihologinja Vesna Raguž Staničić je naglasila kako je stres normalna reakcija na životne situacije te kako mala količina stresa može biti motivirajuća za posao. Poduzetnica Petrica Šanje i novinarka Lorita Vierda su ispričale koliko su stresna njihova zanimanja, što im je najstresnije te su otkrile kako se nose sa stresom na radnom mjestu. Svakako je zanimljiva različitost njihovog nošenja sa stresnim situacijama, što je, naglašava psihologinja Raguž Staničić, sasvim normalno jer ljudi različito reagiraju na stres i količinu stresa. Struka smatra kako je najvažnije pronaći adekvatan način koji čovjeka oslobađa stresa.

Veoma je važno imati nekoga s kime se mogu podijeliti poslovni problemi jer se na taj način smanjuje akumulirana količina stresa. Psihologinja Raguž Staničić, također, naglašava kako je o tim problemima važno govoriti i u obitelji, a što čovjeku pomaže u smanjenju stresa. Gledatelji su mogli čuti koji su najčešći simptomi stresa, ali i na koji način mogu sebi pomoći ukoliko se nađu u sličnoj situaciji. Kao dobar primjer smanjenja stresa na radnom mjestu naglašena je i važnost povezanosti s kolegama. Gošće su zaključile kako svaka od njih jako voli svoj posao te ga ne bi napustile u slučaju nemogućnosti nošenja sa stresom, već bi pronašle rješenje.

Koji su simptomi stresa na radnom mjestu i kako ga se riješiti možete pogledati u videu ispod ili u petak, u 15.00 sati, na Dubrovačkoj televiziji.