Stručni nastavnici kuharstva i slastičarstva Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, Petkana Sindik i Ivo Žeravica, gostovali su u večerašnjoj emisiji “I to je život”, urednice i voditeljice Orlande Vlahušić Prkačin, u kojoj su pričali o svojoj ljubavi prema kuharstvu i slastičarstvu.

Petkana Sindik i Ivo Žeravica stručni su nastavnici kuharstva i slastičarstva u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik, koji su svoje znanje i strast prema kuharstvu i slastičarstvu odlučili podijeliti s mladim ljudima. Kuharstvo ih je privlačilo od malih nogu, te se i danas sjećaju prvog jela s kojim su se pohvalili svojoj obitelji. Ono što ih ispunjava u njihovom poslu ja znanje koje prenose mlađim generacijama i njihova priprema za budućnost. Zanimljivo je kako su oboje pohađali upravo Turističku i ugostiteljsku školu te su se ponovno vratili u školske klupe, ali ovaj put kao nastavnici.

Iz Turističke i ugostiteljske škole potječu brojni vrhunski kadrovi, koji svojim znanjem, voljom i ljubavlju promiču hrvatsko ugostiteljstvo i turizam. Škola ima dugogodišnju tradiciju obrazovanja turističkih i ugostiteljskih kadrova te je zbog kontinuiranog ulaganja u što bolje uvjete učenja i usavršavanje nastavnika dobila titulu Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu. Nastavnici kuharstva i slastičarstva odlaze na razna usavršavanja, u Tursku, Španjolsku i mnoge druge zemlje, što su gledatelji mogli vidjeti i na mnoštvu zanimljivih fotografija. Ističu kako su usavršavanja iznimno važna, ali su ljubav i upornost prema tom zanimanju presudni.

Zašto su gosti odabrali upravo kuharstvo i slastičarstvo, pogledajte u videu ispod ili u petak, u 15.00 sati, na Dubrovačkoj televiziji.