Tema večerašnje emisije “I to je život”, urednice i voditeljice Orlande Vlahušić Prkačin, bila su putovanja. O svojim putovanjima u daleke zemlje pričali su poznati dubrovački turistički vodič Ivan Vuković i fotograf Hrvoje Margaretić, dok su gledatelji mogli uživati u njihovim prekrasnim fotografijama.

Poznati dubrovački turistički vodič Ivan Vuković i fotograf Hrvoje Margaretić ispričali su koje su sve zemlje posjetili i što ih se najviše dojmilo na njihovim putovanjima. Svaki slobodan trenutak iskoriste za nove destinacije, u koja Ivan Vuković obično odlazi s nekoliko prijatelja, a Hrvoje Margaretić sa suprugom. Objasnili su i kako se najbolje pripremiti za putovanja i što je najvažnije, posebno kad odlazite na dalek put. Fascinantne fotografije života u Africi samo su dio Vukovićeve zbirke prekrasnih fotografija, koje živopisno prikazuju težak život u Africi, ali i njenu očaravajuću ljepotu biljnog i životinjskog svijeta. Naime, Ivan Vuković već dugi niz godina volontira u jednom sirotištu u Keniji, te u Afriku odlazi jednom godišnje. Gledatelji su imali prilike vidjeti kako žive afrička djeca u tom sirotištu, njihovo siromaštvo, ali, kako Vuković ističe, bogatstvo duše i nezaobilazni osmijeh.

Nevjerojatne fotografije afričkog životinjskog svijeta, zaista oduzimaju dah. Gosti su se složili kako ih kraj jednog putovanja automatski tjera na razmišljanje o idućem te su otkrili kako ih putovanja ispunjavaju. Na putovanjima u daleke zemlje velika je mogućnost suočavanja s raznim opasnostima, pa je Vuković otkrio kako se prije četiri godine našao u Nairobiju usred terorističkog napada. Ljubav prema fotografiji pejzaža može se vidjeti na svakoj Hrvojevoj fotografiji, koje su, zaista, očaravajuće. Za njih su putovanja sloboda i život te neiscrpna inspiracija.

Sve o putovanjima u prekrasne daleke destinacije možete pogledati u videu ispod.