U ovotjednoj emisiji Jedan na jedan urednice i voditeljice Danijele Demarin Hasanović gostovao je donedavni član Mosta, a sad nezavisni gradski vijećnik Maro Kristić. Na temu svog odlaska iz Mosta rekao je kako je napustio stranku zato što su članovi tražili izvanredne izbore.

“Ja ne želim sudjelovati u radu organizacije u kojoj se članovi ne bave aktivnosti i boljitkom građana nego prikupljanjem potpisa za opoziv koordinacije, a da ja o tome ne znam ništa., Ne želim trošiti svoje vrijeme na to. Ja sam usmjeren u neko konstruktivnije djelovanje i to su glavni razlozi zašto sam otišao. I dalje imam prijatelje i simpatizere. Javljaju mi se ovih dana, zadovoljni su mojom odlukom, poštuju to”, istaknuo je u emisiji Kristić.

Na komentar kako se nije s članovima stranke konzultirao o svojim istupima, Kristić je poručio kako to nije istina, ali da s druge strane ne očekuje da će nekome morati polagati račune za svaki svoj istup. “Ja sam nastupao s predznakom Most, ali to nikad nije značilo da se ja odričem od prava na svoje stavove. I to nikada nikome nije smetalo. Ja u Mostu nisam od jučer.”

Na pitanje je li svojim političkim djelovanjem zastupao svoje osobne umjesto interesa stranke, Kristić je poručio: “Jeste li vi mene ikad vidjeli u iti jednom mom istupu da se zalažem za svoj interes? Tko je zabranio ostalim članovima da budu aktivni? Ja bih volio da su sudjelovali jer držim da je jedini pravi način da se ljudi nametnu kroz aktivnost”, rekao je Kristić, koji je ujedno i pomoćnik direktora u Čistoći. Na pitanje je li svojim političkim djelovanjem osigurao svoje zaposlenje, kaže kako se u životu bavio i drugim stvarima.

Više u sljedećem videoisječku.