Gostujući u emisiji ‘Dnevni red’ urednice i voditeljice Marije Njavro, gradska vijećnica iz redova DUSTRA-e, Ivana Šepak odgovarala je i na pitanje o vrućoj i najaktualnijoj vijesti koju je objavio nacionalni portal Index – sumnjivom preuzimanju dionica Luke Dubrovnik zbog čega se dubrovački gradonačelnik i saborski zastupnik Mato Franković našao na meti istražitelja Državnog odvjetništva.

Podsjetimo, Index je doznao kako su Luka Dubrovnik i UTD Ragusa zajedno otkupili dionice Luke od Atlantske plovidbe. Za iste dionice u istom poslu UTD Ragusa dionicu plaća 245, 10 eura, dok po istoj dionici Luka Dubrovnik plaća čak 828, 34 eura. Tako Luka Dubrovnik za dionice u istoj transakciji plaća čak tri puta više. Prema toj računici, kako navodi Index, UTD Ragusa na 408 dionica odvojila je 100 tisuća eura, dok su Luku Dubrovnik 1334 dionice koštale čak 1,1 milijun eura.

Na pitanje kako komentira ovo Šepak je odgovorila da je samo pročitala tu vijest i da je ona već skliznula na margine. Na pitanje voditeljice kako misli, Šepak je odgovorila.

– Više to nije udarna, nije to više među prvim vijestima. To je već sad pri dnu – odgovorila je Šepak.

Na ponovljeno pitanje kako misli pokušala je pojasniti.

– Pa kad se otvori neki portal, odnosno Index, često stvarno čitam Index, ta vijest nije nigdje na početku – kazala je Šepak.

Na konstataciju kako je bila danas i kako je bila udarna vijest u Dnevniku Dutv-a i da joj je pitanje postavljeno jer je gradska vijećnica, Šepak je odgovorila da joj je sasvim razumljivo to pitanje s obzirom da je Željko Raguž predsjednik Luke Dubrovnik.

U odgovoru je između ostalog govorila kako se ide prema koraku da se kupi Luka Dubrovnik zaboravljajući na činjenicu kako je još u prosincu prošle godine održana konferencija za medije na kojoj su Mato Franković i Željko Raguž obznanili kako je Grad Dubrovnik postao većinski vlasnik Luke Dubrovnik d.d.

Na konstataciju kako Željko Raguž novinarima Dubrovačke televizije nije odgovarao na pozive i poruke po pitanju ove teme, Šepak je izjavila kako Željko Raguž puno radi.

Cijeli razgovor upravno na ovu temu možete pogledati u video isječku.